Čech v horiacom aute zaútočil na austrálsku policajnú stanicu

TA3 ČTK
22.7.2016 11:12

Policajná stanica na predmestí Sydney sa stala terčom útoku 61-ročného Čecha. Muž podľa austrálskych médií zapálil svoj automobil a pokúsil sa s ním vojsť do strážnice, uviazol však vo vjazde do policajných garáží.

Čech v horiacom aute zaútočil na austrálsku policajnú stanicu
9 News Sydney

Motív štvrtkového činu ešte nie je jasný, miestne úrady ale vylúčili súvislosť s terorizmom; muž vraj v minulosti trpel psychickými problémami. Útočník, ktorý sa podľa britskej spravodajskej stanice BBC volá Peter Zhurawel, utrpel vážne popáleniny. Policajti museli rozbiť okná auta, aby ho vytiahli z horiaceho vozu.

Na mieste zasahovali hasiči a vidieť boli aj pyrotechnici. "Je to zázrak, že nikto ďalší nebol zranený," pochválil zásahový tím Denis Clifford z policajného komisárstva.

BBC s odvolaním sa na súdne dokumenty informovala, že Zhurawel mal predstúpiť pred súd kvôli sporu s príbuznými a podľa susedky bol preto zdrvený. V spore podľa nej ide o to, kto sa bude starať o deväťdesiatročnú matku.

Napadnutá policajná stanica na západe Sydney v minulosti čelila hrozbám. Nedávno štvrť milióna austrálskych dolárov posilnili jej bezpečnosť - pribudli napríklad nepriestrelné okná.

Témy: automobil Sydney
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok