Šialenec vyčíňal v srbskej kaviarni, zabil najmenej 5 ľudí

ČTK TA3
2.7.2016 10:48

Útočník krátko po polnoci vtrhol do kaviarne v obci na severe Srbska a spustil paľbu z automatickej zbrane. Streľba si vyžiadala najmenej 5 obetí a 20 zranených.

Útočník prišiel do kaviarne o 01:40 s automatickou zbraňou v ruke. Najprv zabil svoju manželku, potom ďalšiu ženu, zrejme jej priateľku. Následne pokračoval v paľbe na ďalších hostí. Medzi zranenými sú aj traja mladiství, oznámila srbská štátna televízia RTS. Polícia 38-ročného útočníka zatkla a zločin vyšetruje. Podľa ministra vnútra Nebojšu Stefanoviča bola dôvodom útoku zrejme žiarlivosť.

Svedok udalosti pre televíziu RTS povedal, že útočník prišiel do kaviarne a videl svoju ženu so skupinou priateľov. Potom išiel domov a vrátil sa so zbraňou. "Iba vzal zbraň a začal strieľať. Najskôr do vzduchu. Spočiatku to znelo ako petardy. Potom chlapík vedľa mňa padol na zem, a potom začali padať ďalší. Bol to úplný chaos," dodal.

Podľa ministra Stefanoviča sa niektorým hosťom kaviarne nakoniec podarilo vytrhnúť z rúk útočníka zbraň, keď sa snažil o útek.

Témy: Srbsko zbraň
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok