Ozbrojenci vtrhli do reštaurácie v Dháke a začali strieľať

ČTK SITA
1.7.2016 20:41

Skupina ozbrojencov prepadla reštauráciu v diplomatickej štvrti v bangladéšskej metropole Dháke. Miestne médiá uviedli, že útočníci zadržiavajú asi 20 ľudí ako rukojemníkov a že sú medzi nimi aj cudzinci. Podľa skupiny SITE, ktorá monitoruje islamistické štruktúry, sa k útoku prihlásil takzvaný Islamský štát.

Útok si vyžiadal najmenej dvoch mŕtvych a asi tri desiatky zranených. Páchatelia vtrhli do jedálne, začali okolo seba strieľať a podľa svedkov volali "Alláhu akbar" (Boh je veľký). Rýchlo proti nim zasiahla polícia, s ktorou sa dostali do prestrelky. Obaja mŕtvi a zrejme väčšina zranených sú z radov bezpečnostných zložiek. Polícia okolie uzavrela a podľa médií sa chystá aj s podporou obrnených vozidiel k útoku na zabarikádovaných ozbrojencov, ktorí po nich hádzali granáty.

Polícia sa tiež pokúsila o vyjednávanie. Páchatelia nevzniesli žiadne požiadavky. Podľa zamestnanca kuchyne, ktorý pred útočníkmi včas utiekol, sú muži ozbrojení nielen strelnými zbraňami, ale aj bombami. Ako rukojemníkov podľa neho drží okrem iných jedného Taliana a jedného Argentínčana.

Reštaurácia Holey Artisan sa venuje najmä špecialitám zo sladkého a slaného pečiva. Podľa internetových svedectiev je v oblasti veľmi obľúbená. Americké diplomatické zdroje uviedli, že vo vnútri by nemal byť žiadny zamestnanec  ambasády USA. Zem sa v posledných mesiacoch stala dejiskom série útokov, ktoré hlavne islamskí extrémisti zameriavali na bojovníkov za slobodu slova, umiernených moslimov, členov menšín a tiež niekoľko cudzincov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok