Čečenský vodca bude mať vlastnú reality show, hľadá asistenta

ČTK
1.7.2016 09:02

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov si chce vybrať nového asistenta s pomocou televízie. Stanica Rossija 1 totiž chystá do vysielania novú reláciu, kde budú uchádzači o túto prestížnu prácu musieť plniť najrôznejšie úlohy, aby budúceho šéfa presvedčili o svojich schopnostiach.

Čečenský vodca bude mať vlastnú reality show, hľadá asistenta
SITA/AP

Vyťaženie 24 hodín

Program má byť akousi svojráznou obdobou úspešnej reality šou The Apprentice, v ktorej uchádzača o zamestnanie úkoloval mediálny magnát a terajší republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump, napísal denník The Guardian.

Ruská televízia už začala hľadať záujemcov o účasť vo vysielaní a prihlášky bude prijímať do 22. júla. V upútavke upozorňuje, že uchádzači o prácu v prezidentskej kancelárii budú musieť dokázať, že majú "inovatívne myslenie" a že dokážu "presne plniť zadané úlohy a zniesť pracovné zaťaženie 24 hodín denne".

Opozičným sa vyhrážal smrťou

Tridsaťdeväťročný prezident severokaukazskej republiky Kadyrov, Putinov chránenec, vládne v Čečensku pevnou rukou po dvoch separatistických vojnách. V apríli mu síce skončil mandát vodcu autonómnej republiky, ale Putin ho poveril výkonom funkcie až do septembrových parlamentných a komunálnych volieb.

Kadyrov sa začiatkom roka dostal na titulné stránky ruských novín, keď sa na sociálnej sieti neskrývane vyhrážal smrťou ruským opozičným vodcom. Zástupcovia ruskej opozície tvrdia, že práve ľudia z okolia Kadyrova boli zrejme objednávatelia minuloročnej vraždy opozičného politika Borisa Nemcova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok