Slovenské volejbalistky nezvládli duel s Azerbajdžanom, podľa trénera spravili veľa chýb

TA3 SITA
1.7.2016 00:40

Do finále európskej ligy volejbalistiek vstúpili naše reprezentantky neúspešne. V Nitre prehrali s Azerbajdžanom 1:3.

Slovenské volejbalové reprezentantky neuspeli v prvom zápase finále Európskej ligy 2016. Zverenky trénera Mareka Rojka vo štvrtok nestačili v Nitre na favorizované hráčky Azerbajdžanu, ktorým podľahli 1:3. Pred nedeľňajšou odvetou v Baku sú Azerbajdžanky výrazne bližšie k titulu šampiónok EL 2016. Azerbajdžan je jediným z tucta účastníkov, ktorý v EL 2016 neprehral ani raz; na svojom konte má aj so započítaním štvrtkového úspechu v Nitre deväť víťazstiev. Slovenky pred svojou druhou prehrou dosiahli sedem víťazstiev.

Prvý set ovládli v Nitre hosťujúce hráčky, ten druhý zas bez problémov patril Slovenkám. Medzi rozhodujúce momenty patril finiš tretieho dejstva. Slovenky viedli 22:20, napokon však podľahli 22:25. Vo štvrtom sete malo domáce družstvo manko 1:8 aj 15:20; pred koncovkou znížilo na rozdiel dvoch bodov, ale nedokázalo si vynútiť rozhodujúce dejstvo. Volejbalistky Azerbajdžanu premenili druhý mečbal.

V ôsmom ročníku EL účinkoval celkovo tucet tímov, družstvá boli rozdelené do troch skupín. Slovenky vo svojej premiére medzi európskou elitou najskôr prenikli do semifinále ako víťazky A-skupiny. V súbojoch o postup do finále si Rojkova družina poradila so Slovinkami. Azerbajdžanky prešli v semifinále cez Grékyne, dvakrát ich zdolali v pomere 3:1. Víťazky Európskej ligy 2016 budú kandidátkami na postup do prestížnej World Grand Prix 2017 pod hlavičkou Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB).


Európska liga volejbalistiek 2016 - finále - prvý zápas (hrá sa na odvetu):

Slovensko - Azerbajdžan 1:3 - odveta je na programe v nedeľu 3. júla o 16.00 h SELČ v Baku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok