Cibulková s prehľadom zvíťazila nad Gavrilovovou, postupuje do 3. kola Wimbledonu

SITA
30.6.2016 19:34

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila za 77 minút 6:3, 6:2 nad austrálskou reprezentantkou Dariou Gavrilovovou v ich štvrtkovom premiérovom vzájomnom súboji v 2. kole dvojhry žien na Wimbledone v Londýne.

Cibulková s prehľadom zvíťazila nad Gavrilovovou, postupuje do 3. kola Wimbledonu
SITA/AP

Mečbal premenila bekhendovým "winnerom". Už má garanciu 130 bodov do hodnotenia a prémie 80 000 libier brutto. Bratislavčanka Cibulková mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 22:11, Gavrilovová 13:10. Slovenka premenila polovicu z ôsmich brejkbalov, súperka zužitkovala jednu z troch takýchto možností.

Medzi najlepšími 32 bude Cibulková čeliť úspešnej zo súboja Eugenie Bouchardová - Johanna Kontová. S 22-ročnou kanadskou finalistkou Wimbledonu 2014 Bouchardovou má skóre 0:2 od januárového nezdaru 1:6, 6:4, 4:6 v semifinále na tvrdom povrchu v tasmánskom Hobarte.

Dvadsaťsedemročná niekdajšia členka Top 10 Cibulková, teraz 18. vo svetovom rebríčku WTA pre nasadzovanie, ťahá vrátane celkového triumfu na minulotýždňovom prípravnom podujatí v Eastbourne sériu siedmich zápasových úspechov. Od začiatku apríla, keď sa radovala v Katoviciach, má singlovú bilanciu 21:3 vrátane Pohára federácie reprezentačných družstiev žien.

Finalistka rovnako hodnotných melbournských Australian Open 2014 Cibulková má v All England Lawn Tennis and Croquet Clube v britskej metropole osobný rekord v podobe štvrťfinále zo sezóny 2011.Vlani krátko po štvormesačnej zdravotnej odmlke prehrala už v 1. kole v derby s Danielou Hantuchovou.

Dvadsaťdvaročná moskovská rodáčka Gavrilovová figuruje na 56. pozícii v počítačovom poradí, v máji sa nachádzala na 32. mieste. Zhodou okolností takisto presne 6:3, 6:2 predtým v rovnaký deň senzačne triumfovala Cibulkovej krajanka Jana Čepelová v 2. kole wimbledonského singla nad španielskou dvojkou počítačového poradia Garbine Muguruzovou-Blancovou.

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Dominika Cibulková (SR-19) - Daria Gavrilovová (Aus.) 6:3, 6:2 za 77 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok