Vypátrali nočného návštevníka z Prezidentského paláca

TASR
30.6.2016 17:14

Polícia zadržala muža, ktorý sa mal v noci z 27. na 28. júna vkradnúť do Prezidentského paláca. Ide o 35-ročného Milana K. z Českej republiky. TASR o tom informovala Silvia Keratová z ministerstva vnútra.

Vypátrali nočného návštevníka z Prezidentského paláca
KR PZ

Muž približne o jednej hodine ráno preskočil sklenený plot zo zadnej strany paláca a dostal sa na zadné nádvorie a následne do budovy. Vstúpil do budovy nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom, vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút. Na tomto poschodí sa spustil bezpečnostný systém, ktorý bol vyhodnotený ako falošný poplach a bol vypnutý.

Tou istou trasou následne zišiel na zadné nádvorie a dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice, ktorý si z vnútornej strany otvoril a odišiel. Tvár muža zachytili bezpečnostné kamery.

Ochranu paláca zabezpečuje 24 hodín denne Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorý patrí pod Ministerstvo vnútra SR. "Nadriadený naďalej zhromažďuje všetky relevantné informácie o zanedbaných povinnostiach zo strany ochrankárov a na ich základe rozhodne o miere zavinenia a charaktere následných krokov," priblížila Keratová. Riaditeľ Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR Radovan Horváth požiadal vedenie Ministerstva vnútra SR o jeho uvoľnenie z funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok