Letecká základňa pri Washingtone je opäť v prevádzke, strelca nenašla

CTK
30.6.2016 17:23

Na americkej vojenskej základni Andrews nebol nájdený žiadny aktívny strelec, oznámili zdroje zo základne, ktoré tak popreli predchádzajúce správy médií.

Na základni, ktorá leží blízko Washingtonu, sa malo konať cvičenie v streľbe a podľa prvých správ niekto oznámil, že sa po základni pohybuje ozbrojený človek. Zdroj citovaný agentúrou Reuters oznámil, že základňa je znovu v prevádzke s výnimkou tamojšej kliniky, kde bol údajný strelec videný.

Základňa, z ktorej štartujú aj lietadlá s americkými najvyššími predstaviteľmi, bola uzavretá a začalo sa pátrať po údajnom strelcovi. Pentagon oznámil, že tretie poschodie kliniky je zabarikádované. Na miesto dorazili vojaci so psami, nad miestom prelietavali vrtuľníky. Zo základne mal do Ohia odletieť viceprezident Joe Biden, ale kvôli uzavretiu odlet odložil.

letecka-zakladna-andrews-poplach-strelba-1140-px-sita-washington-post-via-ap_0a000002-4f33-124f.jpg

Správu o "aktívnom strelcovi" na americkej leteckej základni pri Washingtone nahlásil telefonujúci na núdzovú linku po tom, ako videl príslušníkov bezpečnostných síl počas bežnej inšpekcie. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AP.

Nedorozumenie vystupňoval fakt, že na Andrewsovej spojenej základni plánovali neskôr v priebehu dňa cvičenie reakcie na tzv. útok aktívneho strelca. Nácvik sa v čase správy o strelcovi ešte nezačal, čo viedlo k dohadom, že namiesto cvičenia došlo k skutočnému útoku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok