Zverejnili dosiaľ neznáme skladby legendárnej skupiny Nirvana

TA3
30.6.2016 07:13

Viac ako 20 rokov po svojom náhlom konci je legendárna americká rocková skupina Nirvana opäť žeravou aktualitou. Stalo sa tak potom, čo internetová stanica VirginRadio zverejnila v posledných dňoch dve doposiaľ neznáme skladby priekopníckej štvorice štýlu grunge.

Zverejnili dosiaľ neznáme skladby legendárnej skupiny Nirvana
SITA/AP

Za novinky vďačí hudobná verejnosť fanúšikovi, ktorý kúpil na portáli Ebay magnetofónovú pásku z jedného nahrávania albumu In Utero v roku 1993 v štúdiu Pachyderm. Pri počúvaní záznamu jeho majiteľ zistil, že sú tu dve doposiaľ neznáme skladby. "Chlapík sa zachoval sympaticky. O nález sa podelil," uviedla stanica.

Skladby Dave Solo a Lullaby skupina nevybrala na album, a teda neboli remixované. Ľudia s citlivým sluchom by si mali preto dať pozor - bez aranžmán je to drsné.

Fanúšikov hlasu Kurta Cobaina nepoteší, že tu nie sú žiadne vokály. Avšak vypäté hudobné kreácie stačia na pochopenie toho, prečo časopis Rolling Stone zaradil Nirvanu aj medzi 40 najlepších punkových albumov všetkých čias.

Nirvana zanikla po tom, čo Cobaina, ktorý bol ťažko závislý na heroíne, v apríli 1994 našli vo svojom dome s prestrelenou hlavou. V krvi mal navyše smrteľnú dávku drogy. Polícia vtedy konštatovala, že dvadsaťsedemročný spevák spáchal samovraždu.

Pri jeho tele ležal list na rozlúčku pre manželku Courtney a dcéru Frances. Vzhľadom k podivným okolnostiam ohľadom jeho smrti sa neskôr vynorilo mnoho špekulácií o tom, že Cobaina niekto zastrelil.

Témy: Nirvana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok