Polícia prišla k Bašternákovi urobiť raziu, mali si prísť po účtovníctvo

TA3 TASR
29.6.2016 08:31

Policajné razie u Ladislava Bašternáka. Národná kriminálna agentúra zasahovala nielen v podnikateľových firmách, ale aj v jeho luxusnej vile na bratislavskom Slavíne. Údajne zaistili účtovníctvo firiem.

Zaisťovacie úkony

Kauzu Bašternák polícia opäť vyšetruje. Pôvodne ju podľa opozície zamietla pod koberec. Pre kauzu opozícia žiada odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý má byť s Bašternákom prepojený a mal zasahovať do vyšetrovania kauzy. Na dnešnú policajnú raziu ako prvé upozornili Aktuality.sk.

"Môžeme potvrdiť, že sa vykonávajú zaisťovacie úkony v súvislosti s realizáciou preverovania medializovaných skutočností v tejto veci, ktoré v súčasnej dobe nebudeme konkretizovať," uviedla Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry.

Nadmerný odpočet DPH

Podľa jej slov ide o úkony vykonávané v trestnej veci, v ktorej vydal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik 16. marca tohto roku pokyn na preverenie priebehu daňovej kontroly, respektíve možného korupčného správania sa pracovníčok daňovej kontroly. Taktiež na preverenie nových skutočností, ktoré by mohli súvisieť s podozrením z daňovej trestnej činnosti.

V kauze Bašternák ide o bratislavský bytový komplex Five Star Residence, ktorý stavala firma Mariana Kočnera. Spoločnosť Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur a následne si mala uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške dva milióny eur. Tým mali okradnúť podľa opozície ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok