Lady Gaga nahnevala Číňanov, ocitne sa na čiernej listine?

SITA
28.6.2016 16:05

Americká speváčka Lady Gaga nahnevala obyvateľov Číny po tom, čo na konferencii U.S. Conference of Mayors diskutovala s dalajlámom. Tridsaťročná interpretka sa na podujatí v americkom Indianapolise s tibetským exilovým duchovným vodcom rozprávala o súcite voči chudobným a ďalších spoločenských témach.

Lady Gaga nahnevala Číňanov, ocitne sa na čiernej listine?
SITA/AP

Na fotografie z panelovej diskusie, ktoré neskôr zverejnila na sociálnych sieťach, viacero obyvateľov Číny reagovalo kriticky a pobúrene. Dalajlámu v Číne považujú za vodcu separatistov. Samotný duchovný vodca tvrdí, že chce len autonómiu pre rodný Tibet. Lady Gaga, ktorá je v Číne populárna najmä u mladých ľudí, na kritiku oficiálne nereagovala.

V minulosti obyvateľov Číny rozhnevala aj islandská speváčka Björk, ktorá na koncerte v Šanghaji v roku 2008 po piesni Declare Independence zakričala: “Tibet!”.

Vlani čínske úrady zrušili koncerty americkej rockovej kapely Bon Jovi, ktoré sa mali konať v Šanghaji a Pekingu. Hoci dôvod nie je známy, príčinou bolo zrejme to, že kapela v roku 2010 počas koncertu na Taiwane použila na pozadí fotografiu dalajlámu. Z podobných dôvodov čínske úrady zrušili vlani aj koncerty skupiny Maroon 5.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok