Do Prezidentského paláca sa dostal neznámy muž. Priestory skontrolovali pyrotechnici

TA3 SITA
28.6.2016 12:14

Neznámy muž sa dostal nezabezpečeným vchodom pre zamestnancov do Prezidentského paláca. Incident sa stal v noci z pondelka na utorok. Muž v paláci údajne nič nepoškodil. Ochrankári si to vôbec nevšimli, aj napriek tomu, že spustil alarm. Ich šéf Radovan Horváth sa preto vzdal funkcie.

Narušiteľ vstúpil do budovy nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom a vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút. Na tomto poschodí sa spustil bezpečnostný systém, ktorý vyhodnotili ako falošný poplach a vypli ho. Informoval o tom poradca prezidenta pre komunikáciu Roman Krpelan s tým, že muž následne tou istou trasou zišiel na zadné nádvorie, dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice, ktorý si z vnútornej strany otvoril a odišiel. Tvár neznámeho muža zachytili bezpečnostné kamery.

Ochranu Prezidentského paláca 24 hodín denne zabezpečuje Úrad pre ochranu ústavných činiteľov, ktorý patrí pod ministerstvo vnútra. Priestory paláca ráno prezreli pyrotechnici, momentálne zabezpečujú ďalšie stopy. Neznámy muž v paláci podľa doterajšieho zistenia nič nepoškodil ani nič neodcudzil. Prezident dostal informáciu o tomto incidente o 7:00.

28-6-2016-foto-z-prezidentskeho-palaca_0a000002-6fdb-16e1.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok