Islanďania mieria do štvrťfinále, Angličanov poslali domov

SITA
27.6.2016 23:07

Posledným štvrťfinalistom majstrovstiev Európy vo futbale vo Francúzsku sa senzačne stal Island. Futbalisti ostrovnej krajiny na severe Európy sa postarali o dosiaľ najväčšie prekvapenie ME, keď v pondelkovom večernom osemfinále zdolali Angličanov 2:1 (2:1).

Islanďania mieria do štvrťfinále, Angličanov poslali domov
SITA/AP

Skóre síce otvoril v 4. min z pokutového kopu Wayne Rooney, ale prakticky z protiútoku vyrovnal Ragnar Sigurdsson a rozhodnutie padlo v 18. min z kopačky Kolbeinna Sigthórssona. Po úvodnej "zbesilej" dvadsaťminútovke už ďalší gól nepadol a to znamená, že Anglicko šokujúco končí na ME 2016.

Zverenci trénerskej dvojice Lars Lagerbäck - Helmir Hallgrímsson ani vo štvrtom zápase vo svojom premiérovej účasti na ME neprehrali, predtým v F-skupine dosiahli jedno víťazstvo a dve remízy. Islanďania vo štvrťfinále vyzvú domácich Francúzov, hrať sa bude 3. júla na parížskom Stade de France.

Maximom Anglicka na ME zostáva 3. miesto z roku 1968, resp. semifinále z domáceho šampionátu v roku 1996. Naďalej platí, že práve od roku 1996 Angličania vo vyraďovacej fáze ME nevyhrali ani jeden zápas.

iceland2_0a000002-956c-8e3b.jpg

Anglicko - Island 1:2 (1:2)

Góly: 4. Roony (z pokut. kopu) - 6. R. Sigurdsson, 18. K. Sigthórsson. ŽK: 38. G. Sigurdsson, 65. A. Gunnarsson (obaja Isl.)

Zostavy:

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Delle Ali, Dier (46. Wilshere), Rooney (86. Rashford) - Sturridge, H. Kane, Sterling (60. Vardy)

Island: Halldórsson - Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, A. Gunnarsson, B. Bjarnason - K. Sigthórsson (78. E. Bjarnason), Bödvarsson (88. Traustason)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok