Lietadlu, ktoré smerovalo do Milána, začal horieť motor pri pristávaní

TASR
27.6.2016 08:47

Lietadlo spoločnosti Singapore Airlines smerujúce do Milána muselo v skorých ranných hodinách núdzovo pristáť na singapurskom letisku pre problémy s motorom, ktorý sa následne vznietil.

Lietadlu, ktoré smerovalo do Milána, začal horieť motor pri pristávaní
ČTK

Boeing 777-300ER s 222 cestujúcimi a 19 členmi posádky vzlietol dnes o 2.05 miestneho času (asi 20.05 SELČ) z letiska Changi v Singapure a smeroval do talianskeho Milána. Pilot však spozoroval problémy s motorom a lietadlo sa muselo vrátiť naspäť, uviedol singapurský denník The Straits Times.

Zápach benzínu bolo podľa jedného z cestujúcich cítiť v kokpite lietadla. Pilot následne pasažierov informoval, že došlo k úniku paliva a lietadlo sa pre jeho nedostatok bude musieť vrátiť nazad do Singapuru.

Po núdzovom pristátí na letisku Changi, ku ktorému došlo okolo 6.50 h miestneho času, sa však vznietil pravý motor lietadla. "Výbuch (na pristávacej dráhe) bol pomerne silný a nasledujúce dve či tri minúty sme čakali na kým dorazia hasičské vozy," uviedol jeden z cestujúcich.

Hasiči požiar rýchlo uhasili, pričom nedošlo k nijakým zraneniam. Letecká spoločnosť uviedla, že cestujúcich už presmerovali na iný let, ktorý odlieta do Milána vo večerných hodinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok