Belgičania deklasovali Maďarov a postúpili do štvrťfinále

SITA
27.6.2016 00:08

Súperom Walesanov vo štvrťfinále majstrovstiev Európy vo futbale vo Francúzsku budú Belgičania. V zápase osemfinále v Toulouse si zverenci trénera Marca Wilmotsa poradili s Maďarmi presvedčivo 4:0.

Belgičania deklasovali Maďarov a postúpili do štvrťfinále
SITA/AP

Už v 10. min otvoril skóre presnou hlavičkou stopér Alderweireld. V 15. min mohol zvýšiť vedenie “červených diablov“ De Bruyne, ale maďarský brankár Király bol pozorný. Belgičania naďalej hrozili najmä po rýchlych brejkoch, viaceré sľubné akcie však nedotiahli do konca. V 35. min mal veľkú možnosť De Bruyne, no jeho strela z priameho kopu skončila na brvne. Maďari sa snažili o vyrovnanie strelami z diaľky, pri pokusoch Dzsudzsáka a Lovrencsicsa chýbali centimetre. V 42. min spálil veľkú šancu Belgičan Mertens, vyznamenal sa Király.

V úvode druhého polčasu sa v dvoch nádejných pozíciách ocitol Szalai, lopta v oboch prípadoch letela mimo priestoru troch žrdí. V 66. min Courtois vyrazil na roh tečovanú strelu Pintéra. O dve minúty neskôr Juhász prudko zakončil tesne vedľa.

Belgičania v priebehu 78. a 80. min zariadili zápasový mat. Iba niekoľko sekúnd po svojom príchode na ihrisko skóroval striedajúci Batshuayi a po ňom aj Eden Hazard. Na začiatku nadstaveného času podčiarkol triumf Belgicka po rýchlom protiútoku Ferreira Carrasco.

belg2_0a000002-521e-54fd.jpg

Maďarsko - Belgicko 0:4 (0:1)

Góly: 10. Alderweireld, 78. Batshuayi, 80. E. Hazard, 90.+ Ferreira Carrasco, ŽK: 34. Kádár, 47. Lang, 61. Elek, 90.+ Szalai - 67. Vermaelen, 89. Batshuayi, 90.+ Fellaini, rozhodovali: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všetci Srb.)

Zostavy:

Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász (79. Böde), Kádár - Á. Nagy, Gera (46. Elek) - Lovrencsics, Pintér (75. Nikolič), Dzsudzsák - Szalai

Belgicko: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - De Bruyne - Mertens (70. Ferreira Carrasco), R. Lukaku (76. Batshuayi), E. Hazard (81. Fellaini)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok