Kozák: Celkovo hodnotím naše účinkovanie na ME ako fantastické

TA3 SITA
26.6.2016 22:06

"Hrali sme proti majstrovi sveta. Nemecko ukázalo svoju silu. Pomohli sme im aj my, v úvode sme boli málo agresívni. Súper to využil, dal vedúci gól a potom sa už proti Nemcom zle hrá," komentoval výkon svojich zverencov Ján Kozák.

Tréneri sú spokojní

"To, že som niektorých hráčov nemohol postaviť pre zdravotné problémy, nie je príčina prehry. Tí noví, čo nastúpili, patrili k najlepším. V dvoch zápasoch v krátkom čase jeden vyhrať nad Nemeckom je pre Slovensko dobrá bilancia. Celkovo hodnotím naše účinkovanie na ME ako fantastické. Radil by som všetkým trénerom, aby to zažili. Hráčom zasa pracovať do úmoru a mať vysoké ciele. Zažiť týždne na týchto krásnych štadiónoch a byť účastníkom šampionátu, to je zážitok na celý život. Sme 40 dní preč z domu, potrebujeme si oddýchnuť. Potom sa už začneme pripravovať na kvalifikáciu majstrovstiev sveta. Záver tohto európskeho šampionátu bude veľmi pekný," zhodnotil tréner Ján Kozák.

Joachim Löw (tréner Nemecka) videl výkon svojho mužstva takto: "Keď sa na ten zápas pozriem ako na celok, boli sme veľmi, veľmi dobrí. Udržiavali sme si kontrolu nad dianím a priestormi na ihrisku. Bolo to neohrozené víťazstvo. Teraz prichádza iný kaliber v podobe Španielska alebo Talianska."

Extrémne defenzívna hra

Brankár Matúš Kozáčik mal proti Nemcom náročnú úlohu. "Pred tým pokutovým kopom Mesuta Özila som si vybral stranu, keď si on staval loptu na biely bod. V tom momente som sa rozhodol, že pôjdem doľava. Ťažko povedať, že by som si tento zápas užil, keďže sme prehrali... Som však rád, že sme sa dostali do osemfinále, s odstupom času to vari všetci ešte viac doceníme. Dúfam, že za naše vystúpenie na tomto šampionáte sa nemáme prečo hanbiť. Nemci na nás boli dobre pripravení, hrali disciplinovane a ukázali, že sú veľkým mužstvom. Bolo ťažké hrať proti nim. Dianie možno trochu ovplyvnil aj ten nedávny vzájomný prípravný duel, dali si na nás pozor. Aj my máme silný tím, ale dnes sme to nezvládli," povedal Kozáčik.

Mario Gómez (útočník Nemecka, strelec jedného gólu) hovoril o extrémne defenzívnej hre: "Nikdy to nie je jednoduché, na tomto podujatí zvlášť, keď všetky mužstvá hrajú proti nám extrémne defenzívne. Naša účinnosť v útoku je geniálna, musíme však z prevahy dolovať ešte viac gólov, aj dnes to tak mohlo byť. Bez ohľadu na to však môžeme byť s týmto zápasom veľmi spokojní. Tešíme sa na ďalšie. Náš cieľ je jasný: titul."

Obranca Ján Ďurica ľutuje, že nehrali aktívnejšie: "Prehra nás, pochopiteľne, mrzí. Osobne som z nej dosť zdrvený. Nemci ukázali svoju silu a zaslúžene zvíťazili. Keby sme hrali viac aktívnejšie, výsledok by bol iný. Dnes sme mohli ešte viac vydať zo seba. Nemci majú silné mužstvo, sú to majstri sveta. Dnes bola jedna šanca, je to za nami. Ďakujeme fanúšikom, boli pre nás dvanástym hráčom. Vždy sa dá ísť o niečo ďalej, zasa sme o niečo múdrejší. Nemci dnes ukázali efektivitu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok