Slovenky sú prvýkrát v histórii vo finále Európskej volejbalovej ligy

TA3 SITA
26.6.2016 18:25

Slovenské volejbalové reprezentantky sa pri svojej historicky premiérovej účasti v Európskej lige prebojovali do finále. V odvetnom semifinálovom zápase zvíťazili nad Slovinkami 3:1 na sety. Ich súperkami bude víťaz druhého semifinále Azerbajdžan - Grécko.

Marek Rojko, tréner: "Som nesmierne rád, že sa potvrdila moja teória, ktorú dva-tri roky s federáciou razíme. Mužstvo musí dostávať konfrontáciu na najvyššej možnej úrovni v danej chvíli. Viackrát sa nám stalo, že sme mali výborný nástup, čo odzrkadľuje prípravu hráčok po taktickej a osobnostnej stránke. Všetka česť, nedovolili sme ďalší tajbrejk a vyhrali sme pod kontrolou tretí a štvrtý set. To znamená, že družstvo napreduje."

Odvetu otvorili lepšie Slovenky, ktoré vyhrávali v úvode nad Slovinkami 5:2. Domáce hráčky mali výbornú úspešnosť hlavne z podania, oporou bola opäť Michaela Abrhámová. Slovinky však neskladali zbrane, ale vlastnými chybami sa oberali o vyrovnanejší priebeh prvého setu. Hráčky Mareka Rojka kontrolovali svojou hrou dianie v prvom dejstve, ktoré nakoniec vyhrali 25:18.

Domáce volejbalistky síce vykročili do druhého setu trojbodovou šnúrou, ale potom prebrali taktovku Slovinky. Slovenky zlepšili blok na sieti a postupne sťahovali z veľkého manka (10:16, 15:18). Podpora prítomných divákov nakopla slovenské volejbalistky, ktoré sa dotiahli na rozdiel jediného bodu, ale obrátiť set vo svoj prospech sa im nepodarilo. Slovinky získali druhý set výsledkom 25:22.

Aj v treťom sete patril začiatok volejbalistkám Slovenska. Súperky strácali pôdu pod nohami, nevedeli nájsť účinný recept na slovenskú hru a set nakoniec hladko prehrali 13:25. Slovenky dokráčali dominantným spôsobom k víťazstvu, štvrtý set vyhrali 25:15 a celý zápas 3:1 na sety.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok