Francúzi zvládli obrat proti Írom, hrdinom zápasu Griezmann

SITA TASR
26.6.2016 17:13

Reprezentanti domáceho Francúzska postúpili do štvrťfinále futbalových majstrovstiev Európy 2016. V osemfinále v Lyone zdolali Írov 2:1 (0:1), hoci od 2. min prehrávali gólom z pokutového kopu, ktorý dal Robbie Brady po nedovolenom zákroku Paula Pogbu na Shana Longa.

Francúzi zvládli obrat proti Írom, hrdinom zápasu Griezmann
SITA/AP

Druhý najrýchlejší gól v ME

Domáci reprezentanti nastúpili v pozícii favorita a na štadióne v Lyone sa mohli spoľahnúť aj na výdatnú podporu fanúšikov. Väčšina z divákov však stíchla už v druhej minúte. Hlavný rozhodca posúdil kontakt Francúza Pogbu s Írom Longom ako nedovolený a nariadenú penaltu premenil Brady. Bradyho gól prišiel v závere druhej minúty a bol to druhý najrýchlejší gól v histórii ME.

Zverenci Didiera Deschampsa boli v druhom dejstve za snahu boli odmenení. Koscielny ešte v 46. minúte hlavou nenamieril presne a Randolph v 56. minúte pohotovo zareagoval aj na strelu Matuidiho. Potom však prišli veľké chvíle Griezmanna. V 57. minúte poslal Sagna mäkký center do pokutového územia, naň si ideálne nabehol Griezmann a hlavou vyrovnal na 1:1.

Neutíchajúcej aktivite Francúzov nahrávali aj množiace sa chyby súpera. Pri dlhom centri na hranicu šestnástky sa Íri príliš venovali Giroudovi, ktorý posunul loptu na Griezmanna a ten strelou do protipohybu prekonal Randolpha.

Íri nevedeli rozvinúť nebezpečnejšiu ofenzívnu akciu a v 77. minúte mohli inkasovať tretíkrát. Striedajúci Gignac bol na ihrisku tri minúty, po ktorých zatočil loptu na hornú žŕdku Randolphovej bránky. V 86. minúte nepridal definitívnu poistku Gignac, ktorý nezakončil ideálne po strieľanej prihrávke Evru, čo mohlo Francúzov mrzieť, keby z následného protiútoku Walters nemieril nad bránku. Francúzi si napokon tesný náskok postrážili a prebojovali sa medzi osmičku najlepších.

objatie_0a000002-ee90-2fd2.jpg

Francúzsko - Írsko 2:1 (0:1)

Góly: 58. a 61. Griezmann - 2. Brady (11 m), rozhodovali: Rizzoli – Di Liberatore, Tonolini (všetci Tal.), ŽK: Kanté, Rami - Coleman, Hendrick, Long, ČK: 66. Duffy (po faule).

Zostavy:

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Kanté (46. Coman, 90. Sissoko), Matuidi - Griezmann, Giroud (74. Gignac), Payet

Írsko: Randolph - Coleman, Keogh, Duffy, Ward - McCarthy (71. Hoolahan), Hendrick - Brady, McClean (68. O'Shea) - Long, Murphy (65. Walters)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok