Vojaci sa na Lešti pripravujú na plnenie úloh pod velením NATO

TASR
26.6.2016 14:30

Na možnosť plniť bojové úlohy v mnohonárodnom zoskupení síl pod vedením NATO sa počas týchto dní v priestoroch Centra výcviku Lešť pripravuje takmer 900 profesionálnych vojakov Pozemných síl Ozbrojených síl.

Vojaci sa na Lešti pripravujú na plnenie úloh pod velením NATO
ilu foto TASR/Michal Svítok

Preukážu svoje spôsobilosti

Cvičenie Live Shield 2016, na ktorom je okrem vojakov aj viac ako 300 kusov vojenskej techniky, vyvrcholí v posledný júnový týždeň certifikáciou 11. mechanizovanej prápornej skupiny. Pre získanie príslušnej certifikácie potrebujú vojaci preukázať svoje spôsobilosti z taktickej, streleckej a odbornej prípravy.

„Naši vojaci musia byť pripravení na pôsobenie ako v domácom, tak aj v medzinárodnom prostredí. Schopnosť plniť úlohy v mnohonárodných zoskupeniach pod velením Severoatlantickej aliancie je jedným zo záväzkov, ktoré vyplývajú z nášho členstva v Aliancii. Je preto nevyhnutné, aby na to boli príslušníci OS SR adekvátne pripravení,“ povedal v tejto súvislosti minister obrany Peter Gajdoš.

Upevňujú bezpečnosť

„Verím, že všetky jednotky 11. mechanizovanej prápornej skupiny nadobudnú prostredníctvom cvičenia požadované spôsobilosti a budú prospešné pre budúce nasadzovanie pri plnení úloh medzinárodného krízového manažmentu v súlade so štandardmi NATO,“ dodal náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim.

Naši profesionáli podľa neho dôstojne reprezentujú Slovenskú republiku a deklarujú jej úsilie podieľať sa na prehlbovaní mieru a upevňovaní bezpečnosti v Európe a vo svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok