Fico v TA3: Rozhodovať by mali všetci členovia EÚ

TASR TA3
26.6.2016 13:16

Ďalšiu víziu Európskej únie treba podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ponúknuť za účasti všetkých jej členských štátov.

Fico v TA3: Rozhodovať by mali všetci členovia EÚ
SITA

Slovenský premiér Robert Fico označil za chybu, že rozhovory o budúcnosti EÚ po britskom referende sa začali na úrovni šiestich zakladajúcich štátov: "Nie je možné zase len medzi veľkými krajinami dohodnúť čosi, potom to položiť na stôl a poďme o tom rokovať. Predstava o tom, čo ponúknuť verejnosti, musí byť výsledkom veľmi ťažkej diskusie všetkých 27 členských štátov, ktoré zostávajú v EÚ. Ak opäť niekto príde a povie, že ideme ponúknuť Európanom to, čo sme ponúkali doteraz, tak definitívne prehráme."

V diskusnej relácii televízie TA V Politike zopakoval stanovisko, že výsledok britského referenda o odchode z EÚ nevníma ako tragédiu, ale ako tvrdú realitu: "Briti reagovali na politiku Európskej únie. Musíme to rešpektovať a poučiť sa z toho."

Podľa Fica treba začať hovoriť o tom, čo bolo zle a čo sa ponúkne obyvateľom EÚ. Avizoval, že v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ chce začať procedúru neformálnych rokovaní o budúcnosti únie. Fico poukázal na to, že ľudia majú evidentne problém nielen s migračnou, ale aj hospodárskou politikou únie. Myslí si, že ešte väčšou hrozbou by bol odchod krajiny, ktorá je aj súčasťou eurozóny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok