Wales zdolal Severné Írsko, je vo štvrťfinále

SITA
25.6.2016 21:03

V osemfinálovom stretnutí futbalových ME 2016 vo Francúzsku zvíťazil Wales nad Severným Írskom najtesnejším rozdielom 1:0 a pri svojej premiérovej účasti na šampionáte sa predstaví medzi osmičkou najlepších.

Wales zdolal Severné Írsko, je vo štvrťfinále
SITA/AP

V prvom polčase gól nepadol

Prvá nebezpečná situácia v stretnutí prišla v 10. min po rýchlej kombinačnej akcii, keď sa po prihrávke od Jamieho Warda k strele dostal krídelník Stuart Dallas. Jeho prudký pokus však vyrazil brankár Wayne Hennessey na rohový kop.

V 19. min sa do šance dostal stredopoliar Aaron Ramsey, ktorý poslal loptu do siete, lenže v momente prihrávky bol v ofsajde, a tak gól neplatil. O necelé tri minúty neskôr si potlesk od divákov vyslúžil brankár Hennessey, ktorý prstami vytlačil strelu od Warda spoza vymedzeného územia. V prvom polčase napokon gól nepadol, bližšie však k nemu boli aktívnejší reprezentanti Severného Írska.

Do vlastnej siete

Walesania si vypracovali sľubnú príležitosť v 53. min, keď do vymedzeného územia poslal centrovanú prihrávku Aaron Ramsey, na ktorú si nabehol Sam Vokes. Jeho hlavičkový pokus však mieril mimo priestoru bránky Severného Írska.

O štyri minúty neskôr bol Wales blízko ku gólu, lenže priamy kop Garetha Bala krásnym zákrokom zneškodnil gólman McGovern. V 75. min sa Walesania ujali vedenia 1:0 po tom čo Gareth Bale poslal pred bránku prudký center ľavačkou a stredný obranca Severného Írska Gareth McAuley si loptu nešťastne zrazil do vlastnej siete. Najtesnejšie vedenie si Walesania udržali a predstavia sa vo štvrťfinále.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok