Tréner Nemcov varuje pred kvalitami Slovákov: Sú oveľa silnejší než Severní Íri

SITA/Juraja Karpiela
25.6.2016 20:53

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw poukázal pred osemfinálovým zápasom proti Slovensku na ME vo Francúzsku na silné stránky najbližšieho súpera svojich zverencov.

Tréner Nemcov varuje pred kvalitami Slovákov: Sú oveľa silnejší než Severní Íri
SITA/AP

Hamšík je kľúčový

"Slovensko je iný súper než Severné Írsko, proti ktorému sme hrali naposledy. V skutočnosti si myslím, že sú oveľa silnejší než Severní Íri," povedal Löw počas sobotňajšej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a doplnil: "Marek Hamšík, je, samozrejme, kľúčový. Majú výborné protiútoky, hrajú dobre pozične, sú trochu podobní ako Poliaci. Nebudeme mať asi toľko príležitostí ako proti Severnému Írsku. Zvažujem jednu alebo dve zmeny v zostave."

Obranca Jonas Hector doplnil: "V skupinovej fáze človek môže zlyhať, možno aj v dvoch zápasoch. Teraz je to však kľúčové. Musíte vyhrať, inak pôjdete domov. Je to vzrušujúce a myslím si, že sme na to pripravení."

Ani raz neinkasovali

Úradujúci majstri sveta Nemci v ostatných štyroch medzištátnych zápasoch ani raz neinkasovali. Ich obranu naposledy prekonali práve Slováci - 29. mája v Augsburgu zvíťazili Kozákovi zverenci v prípravnom stretnutí 3:1. V zostave "Nationalelf" vtedy chýbalo viacero opôr, súboj sa tiež po búrke s krupobitím dohrával na extrémne náročnom teréne.

"V zlých podmienkach sa hralo len v druhom polčase. Prvý sme analyzovali a budeme z toho čerpať. Videli sme, že Slováci mohli skórovať aj viackrát, možno sme neboli dobre organizovaní v obrane. Tiež sme videli, ako sú nebezpeční v útoku, najmä po štandardných situáciách - dostali sme po nich dva góly," podotkol zadák 1. FC Kolín nad Rýnom a na margo skutočnosti, že Nemci v troch zápasoch na ME ani raz neinkasovali, dodal: "Myslím si, že sme v obrane odviedli veľmi dobrú prácu, nepúšťali sme súperov do šancí. To nám dodáva sebadôveru."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok