Dokonalé retro Fiat 124, rodinný služobník Ford Galaxy a SUV chuťovka Jaguar F-Pace

TA3
25.6.2016 18:47

Leto je v plnom prúde. Mnohí počas školských prázdnin vycestujeme za oddychom, a práve na dlhé rodinné presuny je ideálny veľký rodinný van.

Preto si dnes jeden otestujeme - Ford Galaxy so strednou z troch výkonových verzií motora 2.0 TDCi a v kombinácii s pohonom 4x4.

Na test Mazdy MX-5 z minulého týždňa nadviažeme prvou jazdou s jej talianskym súrodencom. Fiat po vyše tridsiatich rokoch oživil myšlienku ľahkého roadsteru s pohonom zadných kolies. Taliani to urobili najlepšie ako mohli, pretože zachovali tvary i proporcie pôvodnej 124ky Sport Spider. Ako si pôvodom japonský roadster rozumie s talianskym turbomotorom? Zmenil sa použitím iného motora charakter auta? Odpovieme vám v dnešnom Motoringu.

Záver bude patriť prvému SUV z dielne britskej značky Jaguar. F-Pace sa má stať jej ťažiskovým modelom a silným konkurentom vozidlám ako BMW X4, Audi Q5 či Porsche Macan. Predpokladov na to má dostatok. Viac o britskej novinke v relácii. Na prvú ochutnávku sme mali verziu s naftovým šesťvalcom 3.0 D.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok