Prvýkrát na tráve. Cibulková sa raduje z titulu v Eastbourne

SITA
25.6.2016 17:06

Rýchlonohá tenistka získala svoj šiesty singlový titul na hlavnom okruhu, ale premiérový na trávnatom povrchu.

Prvýkrát na tráve. Cibulková sa raduje z titulu v Eastbourne
SITA/AP

Povzbudená na Wimbledon

Dominika Cibulková ovládla turnaj v anglickom Eastbourne ako dvanásta nasadená. Vo finále zdolala desiatku podujatia, Češku Karolínu Plíškovú, za 101 minút 7:5, 6:3. Na Wimbledon, ktorý sa začne v pondelok, si okrem povzbudenia odnáša 470 bodov a prémiu 132 550 amerických dolárov pred zdanením.

"Zažívam pocity, ktoré v prvotnej eufórii ťažko popísať. Všimla som si, že Martina Navrátilová na tomto turnaji triumfovala 11-krát. Povedala som si, že by bolo pekné, ak by sa to mne podarilo aspoň raz," povedala Bratislavčanka na slávnostnom ceremoniáli.


cibulkova-eastbourne-2-1140-px-sita-ap_0a000002-9f4d-529a.jpg

Najlepší týždeň

"Prežila som najlepší týždeň na tráve v mojej kariére a rada sa na toto podujatie budem vracať. Podmienky neboli jednoduché, ale pre mňa sa to všetko napokon skončilo veľkou radosťou. Ďakujem v prvom rade môjmu tímu," dodala šťastná Slovenka.

Cibulková v Eastbourne postupne zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovú (6:3, 6:3), Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú (7:6, 6:3), poľskú jednotku "pavúka" Agnieszku Radwanskú (4:6, 7:6, 6:3) a v semifinále Portoričanku Mónicu Puigovú (6:2, 6:1). Cibulková vo svojom 15. finále, prvom na najrýchlejšom podklade, vylepšila vzájomnú bilanciu proti Plíškovej na 2:0.

Pre niekdajšiu členku top 10 Cibulkovú to bola prvá účasť vo finále od 7. mája, keď na ešte významnejšom turnaji v Madride prehrala 2:6, 4:6 s Rumunkou Simonou Halepovou. V aktuálnom svetovom rebríčku sa podľa neoficiálnej verzie posunula z 21. na 18. miesto. V prvom kole Wimbledonu nastúpi proti Chorvátke Mirjane Lučičovej-Baroniovej, pravdepodobne v utorok.

"Verím, že Domča je definitívne späť v top svetovom tenise a prinesie nám veľa krásnych zážitkov v najbližších mesiacoch. A dúfam, že prvý z nich bude hneď na Wimbledone," komentoval úspech slovenského tenisu Dominik Hrbatý.

Dvojhra - finále:
Dominika Cibulková (SR-12) - Karolína Plíšková (ČR-10) 7:5, 6:3 za 101 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok