Do predsedníctva KDH zvolili europoslanca i katolícku aktivistku

SITA
25.6.2016 15:13

Rada KDH dopĺňala členov vedenia strany. Na sneme 11. júna delegáti zvolili nového predsedu, ktorým sa stal Alojz Hlina a tiež troch podpredsedov Pavla Zajaca, primátora Levoče Milana Majerského a Petra Bobulu. Členovia rady teraz volili šiestich členov predsedníctva.

Do predsedníctva KDH zvolili europoslanca i katolícku aktivistku
SITA/Radovan Pavlík

V prvom kole boli na návrh Hlinu zvolení traja. Bývalý podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec, katolícka aktivistka Renáta Ocílková a bývalá podpredsedníčka strany Miroslava Szitová. V druhom kole boli zvolení katolícka aktivistka Eva Grey, Andrej Klapica a starosta Oravského Veselého Albín Masleniak.

Hlinovi ako kandidát do predsedníctva neprešiel bývalý minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, ktorý Hlinovi pomáhal v kampani na predsedu strany. Dvoch členov predsedníctva ešte nominuje priamo predseda a jedného mládežnícka organizácia KDH.

Hlina sa stal novým predsedom KDH na mimoriadnom sneme 11. júna. Do funkcie ho zvolili na dvojročné obdobie. Hlina vyhral hneď v prvom kole voľby, keď získal podporu 223 delegátov. Jeho najväčšiu protikandidátku Eleonóru Porubcovú podporilo 85 delegátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok