Extrémizmus je na vzostupe, pred bratislavským pochodom varoval Most-Híd

SITA
25.6.2016 13:09

Extrémizmus je na vzostupe v celej Európe pričom Slovensko nie je výnimkou, uvádza vo svojom vyhlásení Most-Híd. Strana reaguje na pochod proti islamu a migrantom, ktorý je naplánovaný v Bratislave.

Extrémizmus je na vzostupe, pred bratislavským pochodom varoval Most-Híd
Ilustračná fotografia: TASR/Michal Svítok

Strana Most-Híd vo vyhlásení konštatuje, že neprešli ani dva dni po referende vo Veľkej Británii a extrémistické skupiny už pochodujú hlavným mestom Slovenska. "Minulý rok extrémisti počas svojho pochodu zaútočili na moslimskú rodinu, prerušili medzinárodný športový pretek a dostali sa do potýčok s policajtmi. Tieto skupiny sú nebezpečnými nielen pre ľudí inej rasy, vierovyznania alebo svetonázoru, ale ohrozujú celú spoločnosť," uvádza sa vo vyhlásení.

Jedna z extrémistických skupín pretransformovaná na politickú stranu sa dostala už aj do parlamentu, a jej členovia, ktorí velebia Slovenský štát a obdivovali Tretiu ríšu, podľa Mostu-Híd rozhodujú aj o zákonoch Slovenskej republiky.

"Strana Most-Híd presne pred rokom upozorňovala na radikalizáciu slovenskej politickej scény, a jej obavy sa naplnili. Boj s extrémizmom musí fungovať naprieč celým politickým spektrom, bez rozdielu na to, či ide o ľavicové alebo pravicové, koaličné alebo opozičné strany," uzatvára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok