Kofola slovenské minerálky neodkúpi, stopol ju protimonopolný úrad

SITA
24.6.2016 17:55

Spoločnosť Kofola nebude vlastníkom firmy WAD Group, ktorá je 40-percentným vlastníkom akciovej spoločnosti Water Holding. Tá je zase stopercentným vlastníkom spoločností Slovenské pramene a žriedla, Slovenské žriedla a Zlatá Studňa.

Kofola slovenské minerálky neodkúpi, stopol ju protimonopolný úrad
SITA

Obráti sa inam

Kofola vo svojom vyhlásení uvádza, že svoje právo kúpiť podiel vo Water Holdingu postúpila spoločnosti Snowblossom, ktorá je súčasťou skupiny R2G. "Vzhľadom na to, že Kofola vstupovala do spoločnosti Water Holding ako minoritný vlastník, boli aktuálne podmienky pre schválenie protimonopolným úradom v túto chvíľu nerealizovateľné a preto sme sa rozhodli od jej kúpy odstúpiť,“ odôvodňuje rozhodnutie Kofoly jej generálny riaditeľ Jannis Samaras.

Ako dodáva, R2G je transparentným a kvalitným investorom, ktorého vstup do spoločnosti Water Holding bude prínosom pre celý trh nealkoholických nápojov. Kofola sa však podľa vlastného vyhlásenia bude naďalej sústrediť na akvizičné príležitosti v iných regiónoch.

Zamestnáva stovky ľudí

Kofola o kúpe spoločnosti WAD Group informovala ešte v júni minulého roka. Podľa vtedajšieho vyhlásenia mala po splnení odkladacích podmienok získať vo firme 100-percentný podiel. S ostatnými akcionármi Water Holdingu avizovala spoluprácu na vývoji stratégie a to nielen pre slovenský trh.

Skupina Kofola je výrobcom nealkoholických nápojov so siedmimi výrobnými závodmi na štyroch európskych trhoch. Celkovo bez ruského podniku zamestnáva 2 000 ľudí.

Témy: Kofola
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok