V cyperskom letovisku zastrelili štyroch ľudí, útočilo sa v reštaurácii

ČTK
24.6.2016 16:09

V cyperskom turistickom letovisku Ayia Napa zastrelili štyroch ľudí. Informovala o tom cyperská polícia, podľa ktorej strelci zaútočili v reštaurácii plnej ľudí. Incident sa stal v oblasti nočných klubov, ktorá je hojne navštevovaná turistami.

V cyperskom letovisku zastrelili štyroch ľudí, útočilo sa v reštaurácii
SITA/AP

Vybavovanie účtov

Polícia sa domnieva, že išlo o vybavovanie účtov medzi členmi miestneho podsvetia. Agentúra AFP napísala, že streľba ohrozuje dôveru turistov na začiatku sezóny. Maskovaní muži začali strieľať na dobre známeho miestneho podnikateľa Fanosa Kalopsidiotisa, jeho parterov a ochranku vo chvíli, keď po desiatej hodine večer z podniku odchádzali.

Ozbrojený policajt, ​​ktorý nebol v službe, ale bol v podnikateľovej skupine, paľbu opätoval a jedného z útočníkov zabil. Mŕtvy bol identifikovaný ako štyridsaťjedenročný Albánec.

Policajt v kritickom stave

Medzi ďalšími mŕtvymi je Kalopsidiotis, iný policajt a jeho manželka. Policajný pár zastrelili pred očami svojich dospievajúcich detí. Policajt, ​​ktorý paľbu opätoval, bol zranený a jeho stav je kritický. Strely ho zasiahli do hlavy, paže, nohy a hrudníka.

Incident sa stal neďaleko miesta, kde pri podobnej prestrelke zomrelo pred štyrmi rokmi päť ľudí. Aj vtedy, keď hovorili o nájomných vrahoch, bol terčom útočníkov Kalopsidiotis. Pred dvomi rokmi zastrelili jeho otca v jeho dome neďaleko letoviska.

Do nočných klubov v Ayia Napa chodia najčastejšie návštevníci z Británie a Ruska. Cyprus dúfa, že sa tento rok stane lákavou destináciou, pretože pre útoky na turistov poklesol záujem o Egypt, Turecko a Tunisko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok