Olympiáda bude bez hviezdy LeBrona Jamesa

TA3
24.6.2016 11:29

Mužský basketbalový turnaj na olympijských hrách v Riu de Janeiro bude ochudobnený o jedného z najlepších hráčov súčasnosti. Jamesovu neúčasť potvrdil agent Rich Paul.

Olympiáda bude bez hviezdy LeBrona Jamesa
SITA/AP

Tridsaťjedenročný univerzálny krídelník má za sebou vyčerpávajúcu sezónu, na konci ktorej dotiahol Clevelend k vytúženému zisku titulu v zámorskej NBA. Cavaliers zdolali obhajcov titulu 4:3 na zápasy, hoci zaostávali 1:3. Jamesa vyhlásili za najužitočnejšieho hráča série. Cleveland čakal na trofej v niektorej z elitných profesionálnych súťaží dlhých 52 rokov.

James sa zaradil na rozširujúci sa zoznam hviezd, ktoré nebudú USA reprezentovať na OH 2016. Pred ním odriekli účasť napríklad Stephen Curry, Russell Westbrook, Chris Paul či James Harden. James mohol v Brazílii získať svoju štvrtú olympijskú medailu po bronze z Atén 2004 a prvenstvách z Pekingu 2008 a Londýna 2012. Rovnakú bilanciu má aj Carmelo Anthony, ktorý by nemal v Riu chýbať.

Američania oznámia 12-člennú nomináciu v pondelok 27. júna. Lídrami tímu by mali byť Kevin Durant z Oklahomy a Paul George z Indiany, účasť prisľúbili aj Draymond Green, Klay Thompson (obaja Golden State), DeMarcus Cousins (Sacramento), Jimmy Butler (Chicago), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers). Miesto zatiaľ držia aj pre Jamesovho tímového kolegu Kyrieho Irvinga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok