Kráľovná Alžbeta je na obálke časopisu Vanity Fair, spoločnosť jej robia psy a ruže

TASR
1.6.2016 00:22

Na obálke najnovšieho vydania časopisu Vanity Fair, ktorý vyjde v piatok, je britská kráľovná Alžbeta II. so svojimi milovanými psami. Autorkou snímky je renomovaná fotografka Annie Leibovitzová, ktorá kráľovnú fotografovala na Veľkú noc pri príležitosti jej 90. narodenín.

Kráľovná Alžbeta je na obálke časopisu Vanity Fair, spoločnosť jej robia psy a ruže
SITA/AP

Kráľovnú vyfotografovala aj s jej manželom princom Philipom a táto snímka sa spoločne s troma ďalšími oficiálnymi objaví vo vnútri časopisu.

Na snímke na obálke sedí kráľovná na deke pred kríkom ruží na Windsorskom zámku. Má pri sebe svoje štyri psy, ktoré sa volajú Willow, Holly, Candy a Vulcan. Prvé dva sú z plemena korgi, druhé dva z vlastného plemena dorgi. Fotografka povedala časopisu, že najdojemnejšie na tomto fotografovaní bolo, že to všetko boli nápady kráľovnej.

Alžbeta II., ktorá každoročne oslavuje narodeniny dvakrát, mala 21. apríla 90 rokov. Oficiálne s celou krajinou ich oslavuje v júni vojenskou prehliadkou, na ktorej sú zastúpené krajiny britského Spoločenstva národov. Tento rok sa prehliadka a oficiálne oslavy kráľovniných narodenín budú konať v sobotu 11. júna. Podľa Annie Leibovitzovej sa potvrdilo, čo jej všetci vraveli - že kráľovná býva vo Windsore uvoľnená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok