Len sedia a hlasujú? Sme rodina možno príde o poslancov

TASR
31.5.2016 16:17

Trojica poslancov z hnutia Sme rodina Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek možno príde o členstvo v klube. Dôvodom má byť ich slabá poslanecká aktivita. Peter Pčolinský sa k týmto informáciám vyjadrovať nechce, Boris Kollár je v Spojených štátoch.

Len sedia a hlasujú? Sme rodina možno príde o poslancov
SITA

"Po návrate Borisa Kollára by mal zasadnúť klub a tam by sme mali prijať stanovisko k súčasnej situácii," povedal Pčolinský. Situácia je podľa neho taká, že Kollár nie je spokojný s prácou a aktivitou troch poslancov. Či hrozí trojlístku vyhodenie z klubu, Pčolinský nepovedal.

O odchode trojice poslancov sa hovorilo už pred pár týždňami. Kollár vtedy povedal, že nikto neodchádza. Šimkovičová informácie o odchode tiež napokon poprela. Denník N v pondelok informoval, že trojlístok plánuje založiť platformu v parlamente. Kollár denníku povedal, že Marček, Šimkovičová a Holúbek v parlamente nič nerobia, s ničím neprichádzajú, len tam sedia a hlasujú.

a_0a000002-9c68-02d5.jpg

Hnutie Sme rodina získalo v marcových parlamentných voľbách 6,6 percenta hlasov. To mu prinieslo 11 poslaneckých kresiel. Ak by trojica poslancov odišla, alebo by ich vyhodili, klub by mal len osem poslancov. Ešte by existovať mohol, ale nesmel by už prísť o žiadneho zákonodarcu, inak by zanikol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok