Nemci bez Reusa, no so Schweinsteigerom i Hummelsom

TA3 TASR
31.5.2016 15:35

Nemecký futbalový stredopoliar Marco Reus pre zranenie nepocestuje na EURO 2016 vo Francúzsku. Do konečnej 23-člennej nominácie trénera úradujúcich majstrov sveta Joachima Löwa sa nedostali ani Julian Brandt, Karim Bellarabi a Sebastian Rudy.

Löw oznámil definitívny menoslov pre kontinentálny šampionát dva dni po prehre 1:3 so Slovenskom v prípravnom dueli v Augsburgu. Reus prišiel pre zranenie aj o štart na MS 2014 v Brazílii. "Nebolo ľahké vynechať Marca z 23-člennej nominácie. Jeho zdravotný stav mu však neumožňuje štartovať na ME. Presná diagnóza ešte nie je známa," uviedol Löw na utorňajšej tlačovej konferencii vo švajčiarskej Ascone, kde si Nemci rozložili tréningový kemp.

Do záverečnej nominácie sa dostali aj mladíci Joshua Kimmich s Julianom Weiglom, ktorí proti Slovensku debutovali v národnom tíme, i talentovaný útočník Leroy Sane. Otáznik visel nad rekonvalescentmi Matsom Hummelsom a Bastianom Schweinsteigerom. "Lekárske prognózy sú priaznivé a obaja by mali byť do začiatku turnaja fit. Basti už mal na utorok naplánovaný tréning. V Matsovom prípade to potrvá trochu dlhšie, no aj on by mal stihnúť úvodný zápas s Ukrajinou, ktorý odohráme 12. júna v Lille," dodal Löw.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok