Kukučovej vymerali za vraždu dlhoročný trest a vysokú pokutu

TA3 ČTK
31.5.2016 13:42

Slovenská modelka Mária Kukučová pozná trest za vraždu bohatého britského expriateľa. Za mrežami si má posedieť 15 a pol roka a rodine obete musí zaplatiť pokutu 200-tisíc eur.

Kukučovú v Španielsku odsúdili na 15 rokov a šesť mesiacov väzenia za vraždu svojho bývalého priateľa, britského milionára Andrewa Busha. Informoval o tom španielsky denník El Mundo. Okrem trestu väzenia rozhodol súd v španielskej Malage, že dvadsaťšesťročná Kukučová musí rodine obete zaplatiť 200.000 eur (asi 5,4 milióna Sk).

Kukučová svojho expriateľa, s ktorým sa rozišla v novembri 2013, zastrelila v apríli 2014 v jeho vile v pobrežnom meste Estepona na juhu Španielska.

Štyridsaťosemročný podnikateľ sa asi o tretej hodine ráno práve vracal domov so svojou novou priateľkou, Ruskou Marijou Korotajevovou. Tá je v prípade jediným očitým svedkom - videla, ako obžalovaná v čase vraždy vychádza z domu, pri zabití milionára však prítomná nebola.

"Je mi to veľmi ľúto, nechcela som mu ublížiť," tvrdila na súde Kukučová, ktorá na svojho exmilenca vystrelila tri rany. Po čine utiekla na Slovensko, kde sa neskôr dobrovoľne prihlásila polícii v Novom Meste nad Váhom. V španielskom väzení je od mája 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok