Pracovník letiska zavtipkoval na internete, do hodiny bol v putách

ČTK
30.5.2016 12:56

Až osem rokov väzenia a vysoká pokuta hrozí 27-ročnému pracovníkovi letiska v Katoviciach na juhu Poľska, ktorý na internete napísal, že do motora lietadla vhodil kovovú rúrku.

Pracovník letiska zavtipkoval na internete, do hodiny bol v putách
TASR/AP

Nevydarený žart

"Za hodinu bol zatknutý a prišiel o prácu," uviedla spravodajská televízia TVN 24 o následkoch "výnimočne hlúpeho žartu". Chválenie na internete znelo podľa televízie ako celkom pravdepodobný pokus o atentát, čo zalarmovalo bezpečnostné zložky. "Pri monitoringu bolo zachytené jeho gesto naznačujúce, že tam niečo hádže. Našťastie nič nevhodil. Nikomu sa nič nestalo," uistil Cezary Orzech z katovického letiska.

"Ten pocit, keď do motora (Airbusu) A320 zo žartu vhodíš malú kovovú rúrku slúžiacu na reguláciu výšky schodov. Uvidíme na #flightradar24, či si lopatky (motora) poradia s rúrkou, či ju rozomelú na prášok," napísal zamestnanec, ktorý mal vo vzdušnom prístave na starosti nakladanie a vykladanie batožiny.

Jeho kariéra skončila

Poznámku si všimol iný používateľ internetu, ktorý to oznámil úradom - a rozpútala sa búrka. Horúčkovito sa pátralo nielen po autorovi komentára, ale aj po lietadle, ktoré bolo pri komentári vyfotené. "Prakticky po hodine mal na rukách putá," vyhlásil komisár Rafal Biczysko.

"Urobili zo mňa teroristu," posťažoval sa na "horlivých udavačov" vtipálek. Nielenže jeho kariéra v letectve skončila, ale čelí trestnému stíhaniu a rovnako má zaplatiť účet za starostlivú kontrolu príslušného lietadla.

Bývalý zamestnávateľ dotyčného uviedol, že muž absolvoval mnoho bezpečnostných školení, ale ustrážiť všetkých ľudí jednoducho nejde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok