Sam Mendes už nenakrúti ďalší film o Jamesovi Bondovi

SITA
29.5.2016 22:37

Anglický divadelný a filmový režisér Sam Mendes sa nebude podieľať na nadchádzajúcom filme o agentovi Jamesovi Bondovi. Päťdesiatročný rodák z Readingu, ktorý nakrútil bondovky Skyfall a Spectre, to vyhlásil na podujatí Hay Festival, ktoré sa koná od 26. mája vo waleskom meste Hay-On-Wye.

Sam Mendes už nenakrúti ďalší film o Jamesovi Bondovi
SITA/AP

Čas pre niekoho iného

“Bolo to úžasné dobrodružstvo, miloval som každú jeho sekundu,” povedal Mendes. “No, myslím si, že nastal čas pre niekoho iného,” doplnil, pričom zároveň vyjadril túžbu pracovať na niečom novom. “Som rozprávač. Po tom všetkom, chcem robiť na príbehoch s novými postavami,” uviedol.

Meno svojho nástupcu Mendes na festivale neuviedol. Taktiež neprezradil, či svetoznámu filmovú úlohu v ďalšom filme opäť stvárni Daniel Craig. Podľa dohadov fanúšikov, by 48-ročného herca mohli vystriedať Tom Hiddleston alebo Idris Elba. “Nie je to demokracia. Producentka Barbara Broccoli rozhoduje, kto bude ďalší Bond. Koniec príbehu,” povedal Mendes.

222_0a000002-528a-4672.jpg

Kráľovná mu udelila titul

Samuel Alexander Mendes získal v roku 2000 Oscara a Zlatý Glóbus za réžiu drámy Americká krása (1999), ktorá bola jeho celovečerným debutom. Film získal aj ďalšie štyri Oscary v kategóriách Najlepší film, Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Kevin Spacey), Najlepší pôvodný scenár (Alan Ball) a Najlepšia kamera (Conrad L. Hall).

Mendes režíroval aj ďalšie úspešné snímky ako Cesta do zatratenia (2002), Mariňák (2005), Núdzový východ (2008), Všade dobre, prečo byť doma? (2009) a spomínané bondovky Skyfall a Spectre. Za prínos divadelnému umeniu mu v roku 2000 kráľovná Alžbeta II. udelila titul Commander of the Order of the British Empire. V roku 2005 získal cenu za celoživotné dielo od Asociácie britských režisérov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok