Slovenský štvorkajak na Svetovom pohári bronzový

TASR SITA
29.5.2016 11:42

Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka obsadil v pretekoch v K4 na 1000 m v rámci Svetového pohára v Račiciach tretie miesto. Zvíťazili Nemci časom 2:54,065, druhé bolo kvarteto Austrálie.

Slovenský štvorkajak na Svetovom pohári bronzový
TASR/Pavel Neubauer

Úradujúci majstri sveta z Milána a účastníci OH v Riu de Janeiro v konkurencii špičkových lodí dosiahli o 2,094 s horší čas ako víťazní Nemci (Marcus Gross, Max Hoff, Tom Liebscher, Max Rendschmidt). Strieborná priečka patrí Austrálčanom. Za stupňami víťazov skončili okrem iných aj dve lode Maďarska a Česka.

Martina Kohlová obsadila piate miesto vo finále disciplíny K1 500 m v rámci nedeľňajšieho predpoludnia v Račiciach. Víťazkou sa stala Inna Osipenková-Rodomská, ktorá je reprezentantkou Azerbajdžanu. Kohlová počas dvoch dní v Račiciach preukázala solídnu formu, keďže po sobotnajších pretekoch v K1 200 m jej zavesili na krk bronzovú medailu.

Skúsená 31-ročná kajakárka si minulý týždeň v nemeckom Duisburgu v K1 zaistila miestenku na OH 2016 v Riu de Janeiro. Kohlová sa v singlovej disciplíne predstaví na OH prvýkrát, predtým v Pekingu a Londýne sedela v dvojkajaku spoločne s Ivanou Kmeťovou. Tá sa v nedeľu predpoludním v Račiciach predstavila v B-finále K1 500 m a obsadila 6. miesto. Znamená to, že v konečnom účtovaní skončila pätnásta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok