Našich futbalistov čaká náročná skúška, na Nemcov sa však tešia

TA3 SITA
29.5.2016 10:20

Po víťaznom zápase s Gruzínskom sa už slovenskí futbalisti sústredia na ďalšiu oveľa ostrejšiu skúšku pred odchodom na európsky šampionát do Francúzska. Lepšieho súpera ako úradujúcich majstrov sveta z Nemecka si ani nemohli želať.

Kvalitný nemecký káder

Na slovenských futbalových reprezentantov čaká previerka z kategórie najťažších. V nedeľu podvečer si v medzištátnom prípravnom stretnutí v Augsburgu zmerajú sily s úradujúcimi svetovými šampiónmi Nemcami.

Pre obe mužstvá ide o prípravu na majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Slováci sa na nedeľňajšie stretnutie naladili piatkovým víťazstvom 3:1 nad Gruzíncami v rakúskom Welse.

"V bundeslige pôsobím takmer sedem rokov, ale proti reprezentácii Nemecka som ešte nehral. Určite sa na zápas teším, bude to pre nás skvelá previerka, ale veľmi ťažká," povedal pred súbojom obranca Herthy Berlín Peter Pekarík a pokračoval: "Nemci majú veľmi široký a kvalitný káder, majú z čoho vyberať. Aj v prípade, že nenastúpi to najsilnejšie, čo Nemecko ponúka, pôjde o skvelých hráčov, ktorí sa budú chcieť ukázať a dostať do nominácie na EURO."

Myslia si, že bude vypredané

Niekdajší krajný bek VfL Wolfsburg Pekarík vymenoval aj typické črty nemeckej futbalovej prípravy. "Zameriavajú sa na kondičnú, rýchlostnú a koordinačnú stránku. Kladú dôraz na najmenšie detaily a snažia sa stopercentne pripraviť na každý súboj," tvrdí Pekarík, ktorý si uvedomuje náročnosť najbližšej previerky: "Nemecko je doma obrovským favoritom. Budeme musieť hrať zo zabezpečenej obrany a nestrácať zbytočne loptu. S ňou musíme byť sebavedomí a pokúsiť sa vymyslieť niečo smerom dopredu. V Augsburgu je kapacita 30-tisíc divákov, myslím si, že bude vypredané, pretože Nemci futbal milujú. Spokojní určite budeme s akýmkoľvek 'bodovým ziskom', pozvali si nás majstri sveta."

Nedeľňajší prípravný zápas Nemecko - Slovensko má úvodný výkop v Augsburgu naplánovaný na 17.45 h. O deň neskôr, v pondelok 30. 5., zverejní Ján Kozák záverečnú 23-člennú nomináciu SR na ME 2016. Slováci si v základnej B-skupine európskeho šampionátu zmerajú sily s Walesanmi, Rusmi a Angličanmi, Nemci figurujú v "céčku" spoločne s Poliakmi, Ukrajincami a Severnými Írmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok