Sulík s Matovičom majú Opozičnú radu, podľa Krajniaka sú ako chlapci

TASR TA3
27.5.2016 12:25

Dvojica najsilnejších opozičných parlamentných strán SaS a OĽaNO-NOVA podpísala dohodu, na základe ktorej vznikla Opozičná rada. U poslanca Sme rodina Milana Krajniaka sa to s pochopením nestretlo. Podla neho sú obaja ako malí chlapci na pieskovisku.

Stretnutia raz za mesiac

Cieľom opozičnej rady je posilnenie opozičnej spolupráce tak, aby po najbližších parlamentných voľbách boli tieto strany pripravené prevziať zodpovednosť za vládnutie. "Doba sa vyvinula tak, že SaS a OĽaNO-NOVA sú najsilnejšími opozičnými klubmi, spoločne máme 40 poslancov. Poznáme sa roky, sme najskúsenejšie strany na opozičnom spektre. Generačná obmena politikov pokročila," povedal na tlačovej konferencii šéf SaS Richard Sulík.

Podľa jeho slov v prípade poslaneckých klubov SaS a OĽaNO-NOVA neexistujú najmenšie pochybnosti, že by boli pod vplyvom oligarchov či mecenášov. "Spája nás to, že robíme politiku čestne, aj keď sa nevyhneme nejakým chybám," povedal Sulík.

Zároveň uviedol, že Opozičná rada sa bude stretávať spravidla raz za mesiac, na žiadosť predsedu jedného z poslaneckých klubov aj bezodkladne. "Budeme koordinovať naše aktivity tak, aby sme po najbližších parlamentných voľbách boli pripravení prevziať zodpovednosť za Slovensko a konečne vládnuť čestne," vyhlásil Sulík.

Podľa lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča po marcových parlamentných voľbách mnohých ľudí opantala beznádej. "Títo ľudia potrebujú nádej a chcú veriť, že vláda oligarchov nebude trvať večne. Preto, ak chceme byť zodpovednou opozíciou, treba urobiť aj takýto krok," vysvetlil.

Sulík deklaroval, že Opozičná rada nie je alternatívou k tieňovej vláde, ale je to predpoklad pre ďalšiu spoluprácu, ktorá skôr alebo neskôr môže vyústiť aj do tieňovej vlády. Iné opozičné strany zatiaľ súčasťou Opozičnej rady nebudú.

Premiérovi môžu ocikávať členky

Poslancovi Krajniakovi Sulík a Matovič pripomínajú dvoch malých chlapcov na pieskovisku, ktorí si chcú vykolíkovať svoj vlastný kúsoček, na ktorom sa budú hrať len oni dvaja.

Ako povedal Krajniak, je to smiešne. „Ak nevedia získať spojencov ani v opozícii, ako chcú presvedčiť voličov, že majú nato nahradiť túto vládu? Takýmto spôsobom budú mať maximálne nato, že môžu Robertovi Ficovi ocikávať členky,“ vyhlásil Kraniak s tým, že bude to síce nepríjemné, ale nič sa tým na Slovensku nezmení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok