Pre streľbu na koncerte zatkli rapera. Kamery ho zachytili pri čine

SITA Youtube
27.5.2016 10:25

Newyorská polícia zatkla amerického rapera Troya Avea v súvislosti so streľbou pred koncertom jeho kolegu T.I. v koncertnej sále Irving Plaza. Pri incidente projektily zasiahli štyroch ľudí, vrátane 33-ročného zadržaného, pričom ďalší 33-ročný muž, Ronald McPhatter, na poranenie brucha zomrel.

Pre streľbu na koncerte zatkli rapera. Kamery ho zachytili pri čine
SITA/AP

Interpreta obvinili z pokusu o vraždu a nezákonnej držby zbrane. Či bude čeliť aj dodatočným obvineniam polícia rozhodne až po výsledkoch balistických testov.

Zástupcovia polície zverejnili video zo servisnej kamery, na ktorom je vidno, ako Troy Ave, vlastným menom Roland Collins, vbehol do miestnosti a vystrelil. Polícia si však zatiaľ nie je istá, či je jediným strelcom alebo ich bolo viac. Ako informovala televízna stanica ABC7 New York, policajti predpokladajú, že zranil viacero ľudí. Streľba sa odohrala približne o 22:15 miestneho času v šatni, pričom Troy Ave aj zranení ľudia mali prístup do VIP zóny.

K incidentu sa vyjadril aj spomínaný raper T.I., ktorý prostredníctvom siete Twitter vzdal poctu zosnulému McPhatterovi. "Dnes mám ťažké srdce. Naša hudba je určená na zachraňovanie životov. Prajem úprimnú sústrasť rodine, ktorá utrpela takú stratu a moje modlitby sú so všetkými zranenými," napísal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok