Štart električiek do Petržalky by nemal byť ohrozený, trať je v poriadku

TASR
26.5.2016 16:32

Električková trať na Starom moste a v Petržalke je schopná užívania. Také sú závery miestneho zisťovania, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia hlavného mesta, Bratislavského samosprávneho kraja, špeciálneho stavebného úradu pre mestské dráhy i ďalších dotknutých orgánov.

Štart električiek do Petržalky by nemal byť ohrozený, trať je v poriadku
SITA/Marko Erd, BSK

Čaká sa na záverečné doklady

Hovorkyňa BSK Lucia Forman potvrdila, že na trati nezistili žiadne závažné nedostatky. BSK však ešte nemôže vydať povolenie na dočasné užívanie a skúšobnú prevádzku, pretože mu neboli dodané všetky potrebné doklady ku kolaudácii. Podľa Forman chýbajú tri dokumenty - úradné skúšky zo strany Dopravného úradu.

BSK tvrdí, že doručenie dokumentov si malo hlavné mesto ako stavebník ustriehnuť. Po miestnom zisťovaní sa však ešte bude čakať na stanoviská hasičov, Inšpektorátu práce a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. "Ak budeme mať všetky potrebné dokumenty i stanoviská, môžeme vydať rozhodnutie o skúšobnej prevádzke do 24 hodín," uviedla Forman.

Skúšobná prevádzka najskôr v júli

Rozhodnutie bude následne zverejnené na elektronickej úradnej tabuli BSK, taktiež na úradných tabuliach hlavného mesta SR, mestskej časti Staré Mesto a mestskej časti Petržalka, 15 dní. "Posledný deň tejto lehoty je dňom doručenia verejnej vyhlášky. Ďalších 15 dní majú dotknuté strany možnosť na podanie odvolania. Až potom je možné na rozhodnutie BSK potvrdiť právoplatnosť a je možné začať skúšobnú prevádzku už začiatkom júla," vysvetlila hovorkyňa.

Ak by BSK vydal rozhodnutie v piatok, električky cez Starý most by tam mohli začať jazdiť na prelome júna a júla. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uviedol, že mesto dodalo všetky potrebné potvrdenia a podklady, ktoré malo.

"Doklad, o ktorom je evidentne reč, je potvrdenie revíznej správy Dopravného úradu. Je to organizácia, s ktorou mesto nemá nič spoločné. Je organizáciou ministerstva dopravy. Napriek tomu sme vyvinuli iniciatívu a osobne som pána ministra požiadal, aby tam bola plná spolupráca," skonštatoval primátor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok