Vyšetrovateľ skúmal Mazureka pre slová o holokauste, zrejme pochybil

TA3 SITA TASR
26.5.2016 12:20

V prípade výrokov mladého poslanca kotlebovcov Milana Mazureka vyšetrovateľ zrejme rozhodol predčasne.

Vyšetrovateľ skúmal Mazureka pre slová o holokauste, zrejme pochybil
SITA

Facebookové vyjadrenia poslanca

Poslanca ĽSNS Mazureka za popieranie holokaustu stíhať nebudú, rozhodol vyšetrovateľ. Sám Mazurek popiera, že by na internete popieral holokaust. "Šiestimi miliónmi" vraj nemusel myslieť Židov, ale napríklad motýle. 

Jeho rozhodnutie nezačať v prípade jeho facebookových vyjadrení trestné stíhanie preveril Úrad kriminálnej polície policajného prezídia. Ako informovala hovorkyňa kancelárie prezidenta PZ Marianna Paulíková, po previerke spisu úrad dospel k záveru, že vyšetrovateľ sa v tejto veci dôsledne neriadil príslušnými ustanoveniami trestného poriadku.

Rozhodol zrejme predčasne

Rozhodnutie po vecnej stránke pravdepodobne nie je v súlade s Trestným poriadkom a z obsahu odôvodnenia sa možno domnievať, že vyšetrovateľ nevykonal všetky dostupné a potrebné úkony.

„Rozhodnutie vyšetrovateľa možno hodnotiť ako vydané predčasne,“ uvádza sa v tlačovej správe. Na základe týchto skutočností sa prezident Policajného zboru Tibor Gašpar písomne obrátil na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára , aby v zmysle všeobecných oprávnení prokurátora v trestnom konaní tento postup preskúmal, respektíve rozhodnutie vyšetrovateľa zrušil a upravil jeho postup.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok