Falošný americký hrdina obral slovenskú dôchodkyňu o tisícky eur

TA3 TASR
26.5.2016 11:12

Príbehu o zranenom americkom vojakovi uverila slovenská dôchodkyňa a prišla tak o tisícky eur. Muž vystupujúci ako Michael Dosier ju oklamal prostredníctvom internetu. Prípad už prešetrujú policajti.

Falošný americký hrdina obral slovenskú dôchodkyňu o tisícky eur
Facebook.com/micheal.dosier.1

Vraj ho zranili v Sýrii

Údajný americký vojak bojujúci v Sýrii písal seniorke, že utrpel v boji zranenia a preto musí zo služby odísť. "Pochválil sa, že za službu v armáde dostane dva milióny dolárov. Po čase sa posťažoval, že jeho syn mal autonehodu a on by na jeho liečbu potreboval požičať peniaze," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Dôchodkyňa nezaváhala a postupne "Dosierovi" od januára do mája tohto roka poslala viac ako 10.000 eur. Muž ju dokonca požiadal o založenie si účtu v jednej z pobočiek známej banky v Londýne, na ktorý jej bude hotovosť vrátená.

fsdfdfsdf_0a000002-bd7a-346f.jpg

Oklamaných žien bude viac

Polícia zistila, že Michael Dosier je fiktívna osoba, ktorá na sociálnej sieti vystupuje aj ako Dosier Wintord, Jack Dosier, John Perker alebo Wright Tucker

"Operatívno-pátracou činnosťou bolo zistené, že fiktívni vojaci oslovujú najmä vdovy, rozvedené a osamelé ženy. Získajú si u nich dôveru a následne ich pod zámienkou spoločného života v blahobyte pripravia o celoživotné úspory," skonštatovala Čuháková.

Polícia má informácie o tom, že takto oslovených žien je v nitrianskom regióne viac, pričom fiktívne osoby vystupujú na internete ako vojaci, kapitáni a námorníci. "Odporúčame občanom, zvlášť seniorom, aby boli opatrní pri komunikácii s neznámymi ľuďmi prostredníctvom internetu," vyzvala verejnosť Čuháková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok