Slovenskí volejbalisti vstúpili do prípravy na Svetovú ligu

TA3 SITA
25.5.2016 23:20

Pod vedením trénerskej dvojice Palgut - Kravárik pokračuje v Púchove príprava našej volejbalovej reprezentácie mužov na ďalší ročník Svetovej ligy. V prestížnej súťaži najlepších svetových tímov budú Slováci štartovať tretí rok a predstavia sa premiérovo v 2. výkonnostnej skupine.

Tréner slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie Miroslav Palgut privítal v Púchove 16 hráčov na úvodnom zraze reprezentačnej sezóny 2016. K mužstvu pridáva aj nahrávač VK MIRAD PU Prešov Ján Halaj, ktorý má študijné povinnosti. "S tímom sa pripravuje aj Milan Bencz, ktorý však má po operácii ramena individuálny program a vo Svetovej lige hrať nebude. Dáva sa dokopy na druhú časť sezóny, v ktorej nás čaká kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy," uviedol športový riaditeľ Slovenskej volejbalovej federácie Marek Prokeš pre web SVF.

Z pôvodnej nominácie vypadli pre zranenia nahrávač Juraj Zaťko a smečiar Martin Sopko starší. "Sopko musí ísť na operáciu smečiarskeho ramena a lekárske vyšetrenia potvrdili v piatok vážnejšie zranenie Zaťkovho kolena. Keďže ho čaká dlhšia rekonvalescencia, nemôžeme s ním pre Svetovú ligu počítať. Kapitánom tímu je Emanuel Kohút, jeho zástupcami sú Peter Michalovič a Matej Paták. Prvé dva týždne vypomôže trénerom aj Martin Pipa, ktorý je v národnom tíme na stáži," doplnil Prokeš.

Prvým vrcholom sezóny bude pre Slovákov účinkovanie v tohtoročnej Svetovej lige. Slováci sa v nej predstavia už v II. výkonnostnej divízii, v júni absolvujú tri turnaje - v Turecku, v Bratislave a v Číne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok