Pokuta za jazdu bez e-známky sa zníži, ale novela príde neskôr

TASR
25.5.2016 12:28

Pokuta za jazdu bez platnej elektronickej diaľničnej známky sa zníži z 300 eur na 150 eur. Vláda odobrila novelu zákona o diaľničnej známke, ktorú kabinetu predložil minister dopravy Roman Brecely.

Pokuta za jazdu bez e-známky sa zníži, ale novela príde neskôr
TASR

Novela má nadobudnúť účinnosť 1. októbra tohto roku. Zároveň rezort dopravy novelou upravuje periodicitu pokutovania vodičov. To znamená, že ak teraz získal motorista pokutu za každý deň jazdy bez diaľničnej známky, po novom bude môcť dostať druhú pokutu až po mesiaci od tej prvej.

Tiež motorista, ktorý v priebehu predchádzajúcich 12 mesiacov už zaplatil jednu alebo viac pokút a v súčasnosti opäť zhrešil, ale dodatočne si kúpi ročnú diaľničnú známku, táto pokuta sa mu odpustí. Čo sa týka motoristov, ktorí do účinnosti novely zákona dostali alebo dostanú pokutu, uhradiť budú musieť len jednu pokutu.

Rezort dopravy pritom pôvodne plánoval, že zmeny v súvislosti s diaľničnými známkami zavedie do praxe v zrýchlenom režime od júna tohto roku. Aktuálne však predpokladá účinnosť zákona od 1. októbra tohto roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok