Exminister Draxler sa stal spisovateľom, vychádza mu politický triler

TA3 TASR
25.5.2016 10:52

Bývalý minister školstva Juraj Draxler sa okrem politiky a boxu zaoberá aj písaním - vydáva politicko-ekonomický triler s názvom Petra.

Exminister Draxler sa stal spisovateľom, vychádza mu politický triler
SITA

Na ministerstve vraj nepísal

Knihu vraj napísal Draxler ešte pred svojím vstupom do politiky. Počas ministerského pôsobenia ju však podľa vlastných slov nestihol vydať. Krstnými otcami knihy budú boxer Tomi Kid Kovács a predseda Slovenskej akadémie vied Pavol Šajgalík.     

Rozsiahly príbeh, v ktorom vystupujú politici, bankári i vedci, podrobne opisuje život v turbulentných 90. rokoch aj v prvých rokoch nového milénia.

Draxler tvrdí, že chcel napísať moderný príbeh z prostredia východnej Európy bez toho, aby vyznel provinčne. "Preto tu veľkú úlohu hrajú napríklad moderné finančné nástroje a hlavní hrdinovia sa s rovnakou nenútenosťou ako po Prahe či Bratislave pohybujú napríklad po Londýne," priblížil Draxler.

Minister, pedagóg aj novinár

Bývalý šéf rezortu školstva, ktorý sám v minulosti prednášal medzinárodné financie, do príbehu zakomponoval detaily fungovania daňových rajov či finančných trhov. Kniha, ktorá je od pondelka v predaji, okrem pohľadu do nedávnej minulosti poskytuje aj opis tém, ktoré sú práve dnes vysoko aktuálne.      

Draxler pôsobil v rokoch 2014 - 2016 ako minister školstva, vedy, výskumu a športu. V minulosti pracoval ako ekonomický novinár pre agentúru Reuters, neskôr pôsobil ako vedecký pracovník a vysokoškolský pedagóg v Prahe a Bruseli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok