Pittsburgh uspel v Tampe, rozhodne až siedmy zápas

SITA NHL
25.5.2016 08:34

Pittsburgh nekončí a Tampa Bay sa zatiaľ neteší z ďalšieho postupu do finále bojov o hokejový Stanley Cup. Šiesty súboj finále play-off Východnej konferencie sa v utorok na ľade Tampy skončil víťazstvom Pitsburghu 5:2.

Pittsburgh uspel v Tampe, rozhodne až siedmy zápas
SITA/AP

Hostia viedli už po dvoch tretinách 3:0, ich góly strelilo päť rôznych hráčov a brankát Matt Murray mal 28 zásahov. Predsa len vyčnieval kapitán Sidney Crosby. Najprv v 19. min ponúkol Philovi Kesselovi v presilovej hre prihrávku na prvý gól a 26 sekúnd pred koncom druhej tretiny sám zvýšil na 3:0, keď oklamal obrancu súpera, vnikol do útočnej tretiny a elegantne zakončil pomedzi nohy Andreja Vasilevského.

Bol to tretí gól Crosbyho v sérii a šiesty v tohtosezónnom play-off. V tretej tretine domáci zásluhou dvoch gólov Briana Boyla znížili na 2:3, ale Bryan Rust 2:08 min pred naplnením 60 minút parádnym blafákom v nájazde zvýšil na 4:2 pre Penguins a posledné slovo mal 54 sekúnd pred koncom Nick Bonino ktorý trafil do prázdnej bránky Tampy.

Hráči Tampa Bay Lightning sa vlani prebojovali až do finále NHL, kde nestačili na Chicago. Stanleyho pohár získali jediný raz už v roku 2004. Hokejisti Pittsburgh Penguins sú dosiaľ trojnásobní víťazi najcennejšej hokejovej trofeje na klubovej úrovni (1991, 1992, 2009). O tom, ktorý z týchto dvoch tímov s pripíše ďalšiu minimálne finálovú účasť, rozhodne štvrtkový duel číslo 7 v Consol Energy Center v Pittsburghu.

Play-off NHL - konferenčné finále - utorok - šiesty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):
VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay - Pittsburgh 2:5 (0:1, 0:2, 2:2) - stav série 3:3
Góly: 19. Kessel (Crosby, Malkin), 28. Letang (Sheary, Bonino), 40. Crosby (Hörnqvist), 58. Rust (Kunitz, Määttä), 60. Bonino (Lovejoy) - 46. B. Boyle, 53. B. Boyle (Koekkoek, Drouin)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok