PR správa

Pokračovanie úspešnej slovensko-nórskej spolupráce na VŠMU!

PR
23.5.2016 17:29

Vysoká škola múzických umení v Bratislave, Hudobná a tanečná fakulta pripravuje na 31. mája až 2. júna 2016 jedinečný medzinárodný umelecký projekt pod názvom NORWEGIAN DAYS.

Pokračovanie úspešnej slovensko-nórskej spolupráce na VŠMU!

Projekt organicky nadväzuje na mimoriadne úspešné podujatie GRIEG DAY, ktoré sa na pôde VŠMU uskutočnilo v novembri 2015. NORWEGIAN DAYS budú opätovne realizované v spolupráci s Veľvyslanectvom Nórskeho kráľovstva v Bratislave.

Ústredným hosťom projektu bude popredná reprezentantka škandinávskeho interpretačného umenia, mladá nórska huslistka Eldbjørg Hemsing. V Bratislave sa spolu s pedagógmi a študentmi predstaví v rámci workshopu Nórske husle / Hardanger Fiddle 31. mája o 18.00 v Koncertnej sieni Dvorana (HTF VŠMU, Zochova 1), koncertu určeného pre vládne a diplomatické kruhy 1. júna a koncertu Komorného orchestra HTF VŠMU pod názvom Dancing to Grieg 2. júna o 19.00 v Koncertnej sieni Dvorana.

V rámci workshopu 31. mája Eldbjørg slovom i hudbou predstaví legendárny nórsky hudobný nástroj hardangerské husle. V druhej časti sa v interpretácii Griegovho Sláčikového kvarteta č. 1 g mol, op. 27 a následnej diskusii s virtuózkou predstaví mladé sláčikové kvarteto Spectrum Quartett (VŠMU). V rámci koncertu Komorného orchestra VŠMU 2. júna pod vedením Jozefa Horvátha, konaného zároveň pri príležitosti ukončenia akademického roka, sa Eldbjørg predstaví ako sólistka v MendelssohnovomKoncerte d mol a v jednej z najpopulárnejších Griegových skladieb Posledná jar. Koncert uzavrie Griegova slávna Suita z Holberových čias op. 40 v spojení s tancom. Autorkou choreografie a sólistkou je poslucháčka VŠMU Zuzana Andelová.

Projekt je príspevkom k predsedníctvu SR v Rade Európskej únie v roku 2016.

Kontakt: Hudobná a tanečná fakulta VŠMU, Zochova 1, Bratislava
Rezervácie vstupu na koncert Dancing to Grieg: info-htf@vsmu.sk / 0905 403 032
Ďalšie informácie na: www.vsmu.skwww.htf.vsmu.skwww.htf.vsmu.sk/norwegian-days.htm
Facebook: HTF VŠMU Projects
Vstup na workshop 31. 5. je voľný.
Vstup na koncert Dancing to Grieg 2. 6. na pozvánky alebo s rezerváciou.

fotka-2sita-koncert_0a000002-2112-f9bc.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok