Česi nedovolili Rusom skórovať a zvíťazili

SITA TASR
6.5.2016 21:53

V šlágri úvodného dňa 80. hokejových MS vyhrali v piatok v Moskve českí hokejisti nad domácim Ruskom 3:0.

Česi nedovolili Rusom skórovať a zvíťazili
SITA/AP

V impozantnom a dynamickom zápase predviedla česká hokejová škola svoj veľký formát. Česi sa v druhom zápase základnej fázy predstavia o 24 hodín v zápase s Lotyšskom, Rusi nastúpia v nedeľu predpoludním (11.15) proti Kazachstanu.

A-skupina (Moskva):

Česko
- Rusko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 15. Kudrátek (Kovář, Kempný), 21. Červenka (Jeřábek, Pastrňák), 59. Birner. Rozhodcovia: Piechaczek (Nem.), Wehrli (Švaj.) - Nieminen (Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.
Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Birner, Kovář, Řepík - Kašpar, Zohorna, Kousal - Filippi, Koukal, Jarůšek
Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Antipin - Telegin, Dacjuk, Mozjakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ľubimov, Kalinin, Plotnikov - Širokov, Burmistrov.

Priebeh zápasu:

Energiou nabitý zápas mal elektrizujúci priebeh a hoci góly sprvoti nepadali, diváci mali ohromnú zábavu. Väčšine publika v moskovskej aréne však radosť kalila koncovka ich miláčikov, ktorí boli miestami vo veľkom nápore, ale Dadonov, Širokov, ani Vojnov v sľubných šanciach neuspeli.

Česi dávali viac dôraz na defenzívu, skvele šermovali hokejkami a hádzali sa do striel, no keď to išlo, nebezpečne kontrovali. Po niekoľkých jedovatých situáciách udreli v presilovke, v ktorej Kundrátek prestrelil Bobrovského. Druhý gól pridal opäť v početnej výhode krátko po návrate z kabín Červenka, ktorý skvele úradoval dorážkou pred bránkoviskom. Rusi na niekoľko minút stuhli a mohli viackrát inkasovať, lebo český tím hral komplexný hokej prvej akosti.

Strhlo sa tak zruba 15-minútové peklo, v ktorom dva nebezpečné nájazdy Rusov vždy vystriedala aspoň jedna kontra súpera. Obe mužstvá, na úvod šampionátu v prekvapujúco inšpiratívnom formáte zápasu, mali viacero šancí a Rusi nedokázali puk zasunúť do bránky ani v neuveriteľnom trojminútovom kolotoči v útočnom pásme.

Nevídané divadlo dostalo totálne vyčerpanú
českú päticu na kolená, ale tá obetavo bránila v nepriepustnom vzorci a hoci zborná v dvoch vlnách svojich hráčov počas hry vystriedala, zo 7-8 nebezpečných pokusov nebolo napokon nič... Ani v tretej tretine tempo príliš nekleslo, aj keď Česi dopredu už príliš nehrýzli. Rusi opäť pozahadzovali čo sa dalo, z veľkej časti stroskotávali na Furchovi a inokedy zase na rýchlych čepeliach brániacich Čechov. Tí svoj super výkon spečatili do prázdnej bránky a vyhrali tak všetky tri tretiny zápasu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok