Fíni rozhodli o triumfe nad Bielorusmi v druhej tretine

SITA TASR
6.5.2016 21:43

Hokejisti Fínska potvrdili vo svojom úvodnom vystúpení na 80. majstrovstvách sveta v Rusku úlohu favorita, keď v piatkovom večernom dueli v Petrohrade zdolali Bielorusov jednoznačne 6:2.

Fíni rozhodli o triumfe nad Bielorusmi v druhej tretine
SITA/AP

Po bezgólovej vstupnej časti rozhodli Fíni o svojom triumfe v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:1. Dvoma gólmi sa podieľali na triumfe Patrik Laine a Mikael Granlund. Severania sa dostali na čelo tabuľky B-skupiny, v ktorej však majú štyri tímy vrátane slovenského ešte pred sebou prvé zápasy.

B-skupina (Petrohrad)

Fínsko - Bielorusko 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Góly: 22. Laine (Barkov), 33. Koivu (Lindell, Granlund), 39. Laine (Koivu, Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström, 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stas (Pavlovič), 52. Kaľužnyj (A. Kosticyn, S. Kosticyn). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Gebei (Maď.) - Fluri (Švajč.), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1.
Fínsko: Koskinen – Kukkonen, Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Aho, Koivu, Granlund – Laine, Barkov, Jokinen – Pulkkinen, Sallinen, Pihlström
Bielorusko: Kovaľ – Ďukov, Korobov, Gotovec, Jevenko, Šinkevič, Henkeľ, Lisovec – S. Kosticyn, Kaľužnyj, A. Kosticyn – Linglet, Stas, Platt - Stepanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Kitarov, Demkov - Pavlovič.

Priebeh zápasu:

Bielorusi dokázali v prvej tretine držať favorita na uzde, vyrovnali sa mu korčuliarsky a strelecky boli dokonca mierne aktívnejší, keďže mali výhodu dvoch presiloviek. Diváci boli svedkami rýchleho hokeja, hneď v úvode ušiel súperovej obrane Granlund, no Kovaľ jeho nájazdu odolal, na druhej strane spálil veľkú šancu S. Kosticyn.

Favorit zapol až od druhej časti, v 22. min. si vymenili puk Barkov s Lainem a druhý menovaný po výstavnej kombinácii zakončil do odkrytej bránky. Gól dodal Fínom sebavedomie a v ďalšom priebehu zovreli súpera do klieští. Skórovať mohol po sóle Salmela, v tutovke neuspel Aho, a tak sa náskok podarilo zvýšiť až dôraznému Koivovi, ktorý v páde pretlačil puk popod Kovaľa.

Severanov nevyviedol z rytmu ani zásah Stasa v oslabení, na 3:1 upravil v presilovke 5 na 3 delovkou Laine a štyri sekundy pred odchodom do šatne strelil štvrtý gól Granlund. Fíni nepoľavili v tempe ani v tretej tretine a svojich fanúšikov potešili ešte niekoľkými okulahodiacimi akciami. V 43. min. prekorčuľoval celé klzisko a nezadržateľne skóroval Pihlström, následne sa presadil z dorážky Granlund. Bielorusi sa zmohli už iba na korekciu skóre z hokejky Kaľužného.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok