Streľbu vo Washingtone neprežili dve ženy, podozrivým je policajt

TASR
6.5.2016 21:32

Predmestia hlavného mesta USA boli za posledných 24 hodín dejiskom troch prípadov streľby ozbrojenca na otvorených priestranstvách, pri ktorých zahynuli dve ženy a niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia.

Streľbu vo Washingtone neprežili dve ženy, podozrivým je policajt
SITA/AP

Polícia predpokladá, že tieto útoky spolu súvisia, a podozrieva z nich príslušníka špeciálneho policajného útvaru, ktorý si momentálne čerpá voľno, informovali agentúra DPA a spravodajský kanál CNN. Prvý z dnešných incidentov sa odohral predpoludním miestneho času na parkovisku pri nákupnom stredisku na severozápadnom washingtonskom predmestí Bethesda, kde ozbrojenec postrelil troch ľudí. Dvaja zranení muži a jedna žena sú hospitalizovaní v kritickom stave, uviedol podľa CNN oblastný policajný veliteľ.

Krátko nato útočník zastrelil ženu pri nákupnom stredisku v neďalekej oblasti Aspen Hill. Predpokladá sa, že s týmito prípadmi súvisí aj incident zo štvrtka, keď sa stala obeťou streľby žena, ktorá prišla vyzdvihnúť svoje deti zo školy v Beltsville severovýchodne od Washingtonu.

Podozrivým z týchto útokov je 62-ročný príslušník policajného útvaru pre ochranu federálnych budov Eulalio Tordil, manžel 44-ročnej Gladys Tordilovej, ktorá zahynula vo štvrtok pred školou v Beltsville. Všetkých viac ako 200 škôl v okrese Montgomery, ktorého súčasťou sú Bethesda i Aspen Hill, z bezpečnostných dôvodov uzavreli, pričom deti museli zostať vnútri a ich rodičov o tomto opatrení telefonicky informovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok